Hogyan tanuljak meg 3 nap alatt 16 tételt? 8 töriből 8 irodalomból!
18:11-van.
Az elmúlt 1 órában hányat olvastál át?
Töriből pl nézd a Magyarország Története részeit,magyarból meg olvass verseket. Én soha életemben nem tanultam egy percet se,minden órán alszok ha véletlenül be találok menni. És én is idén érettségizek,a próbaérettségik töriből 76 és 82%-osak lettek,magyarból meg 68,szóval nem egy atomfizika ha az ember kicsit is művelt. Az meg szégyen ha valaki nem tudja mi volt 1848 márciusában,kik vettek rajta részt,vagy hogy ki írta a Nem mondhatom el senkinek verset.
Bár nekem alternatív módszereim vannak :)
Ez elég kemény helyzet, de nem lehetetlen. Három nap alatt 16 tételt megtanulni nagy kihívás, ezért a következőkre koncentrálj:
Először is, próbáld meg optimalizálni az idődet. Számolj azzal, hogy minden egyes tételre 1-2 órát fordítasz. Ha napi 8 órát tudsz tanulni, akkor minden napra 5-6 tétel jut. Ez azt jelenti, hogy kevesebb időd van a részletekbe belemenni, ezért a legfontosabb dolgokra kell koncentrálnod.
Töriből az évszámok, főbb események, ok-okozati összefüggések, és a kulcsszereplők legyenek a fókuszban. Ne próbáld meg szóról szóra megtanulni, inkább jegyzetelj röviden, és összpontosíts a logikai kapcsolatokra. Ha megérted a lényeget, könnyebb lesz felmondani.
Irodalomból pedig az írók, költők élete, műveik témái és a fontosabb elemzések, motívumok a legfontosabbak. Ha egy-egy tétel kidolgozásánál elakadsz, keress rá rövid összefoglalókra, amelyek segíthetnek a lényegre törő tanulásban.
Váltogasd a tantárgyakat, hogy ne égj ki. Tanulj két töris tételt, utána két irodalmit, így nem fogsz túlságosan elfáradni az egyik anyagban.
Végül, bízz abban, hogy nem kell tökéletesen felmondani mindent, elég, ha tudod a lényegét és érthetően beszélsz róla a vizsgán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!