Hogyan tanuljak meg perfekt angolul?
PERFEKT megtanulni gyakorlagilag lehetetlen, hacsak nem angol területen nöttél fel, vagy fiatalon kerültél ottani nyelvi környezetbe.
A szövegértést tudod javítani, ha angol nyelvü filmeket nézel felirat nélkül (mert felirattal azt olvasod és nem a hallott szöveget figyeled), a beszédkészséget meg csak gyakorlással - anyanyelvi partnerrel beszélgetés - tudod jobbá, folyékonyabbá tenni.
"Elég jól tudok angolul"
Nem, még nem. Remélhetőleg majd egy napon "elég jól" fogsz tudni angolul.
https://www.youtube.com/watch?v=kBdfcR-8hEY
Nem ez a legkomplexebb videó, de ha az ebben elhangzott összes szavakat megérted akkor tudod elég jól ismered a nyelvet. (csak példának linkeltem)
Majd ha elkezdesz különféle szakirodalmakat olvasni eredeti nyelven és jól kitudod fejezni magad ... akkor fogod "jól" tudni a nyelvet.
Pl.: Én havi 1 ilyet elolvasok. Most pont a Clean Codeot Robert C. Martintól.
Több év célnyelvi környezetben élés után meg akár anyanyelvi szint is lehetséges. Persze csak akkor ha eleve C1-C2vel mész ki egy akadémiai környezetbe, nem tányérokat mosogatni. (Én most itt tartok)
Persze nem ez volt a kérdés, de tisztázni akartam a dolgokat.
...
Szóval ... minden média tartalmat angolul nézz: Youtube videók, filmek, hírek és még kitudja mi. Olvass sokat, lehetőleg a szinted fölött lévő könyveket, facebook postokat vagy akármilyen online tartalmat és kezdj el játszani egy MMORPGvel :)
Én a Shaiya nevezetű játéknak köszönhetem, hogy 16 évesen letudtam rakni a C1et, pedig általánosban én voltam a legrosszabb angolbol.
Most 20 éves vagyok egy C2vel a hátam mögött és külföldön járok egyetemre. Még én sem vagyok "perfekt", de remélhetőleg ahoz közeledem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!