Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű matematika...

Emelt szintű matematika érettségin mit lehetne bizonyítani a "Számhalmazok és halmazok számossága" tételnél?

Figyelt kérdés
A négyzetgyök(2) irracionalitácán kívül!
2018. ápr. 14. 12:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mint ahogy a számhalmaz se, és éppen ezért. De attól még konkrét jelentése van, és nem az, amit te kitaláltál magadnak.
2018. ápr. 14. 14:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Amúgy a szám se matematikai fogalom.
2018. ápr. 14. 14:18
 13/19 anonim ***** válasza:
26%

Akkor még jó, hogy nem korrepetálsz.

Ha rákeresel a "szám"-ra (vagy a "number"-re) akkor a legelső mondtat már úgy kezdődik, hogy "A szám matematikai fogalom..." (vagy "A number is a mathematical object...").

2018. ápr. 14. 14:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Képzeld, én meg azt olvastam az interneten, hogy a húsvéti nyúl csokitojást tojik nekem. Biztos az is úgy van, ha az internet azt mondta. Akkor most rögtön visszaadom a diplomámat és meghajlok a google szakértelme előtt.
2018. ápr. 14. 14:26
 15/19 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem eléggé hihető forrásnak számít az angol wikipédia. Esetleg tudsz jobbat?
2018. ápr. 14. 14:28
 16/19 anonim ***** válasza:
Erre már csak annyi mondanivalóm van, hogy LOL. Sok szerencsét az életben, szükséged lesz rá.
2018. ápr. 14. 14:30
 17/19 anonim ***** válasza:
26%
Köszi. Olyan érdekes, hogy itt okoskodsz, de semmivel nem tudod alátámasztani az érveidet. Milyen képzésen szereztél diplomát, gender studies?
2018. ápr. 14. 14:32
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat.

Szerintem menjetek inkább sétálni egyet, olyan szép idő van. A semmi értelme ezen vitatkoznotok, már leérttségiztem, és nem szeretnék mégegyszer :) De ezt a függvényes példát szerintem sem díjazták volna, arra van másik tétel - így ez egy szép kis eltérés a tárgytól.

A kérdésemet csupán az ihlette, hogy a tanárom sokszor elmondta nekünk, hogy hát nehogy már azt bizonyítsuk, hogy gyökkető irracionális. Ki azért, mert érdektelen volt, ki azért mert úgy gondolta, úgyse ezt húzza, nem kérdezte meg tőle, mit lehetne még ebben a témában, középiskolás szinten is érthetően bizonyítani. Én kihúztam... :)

2018. ápr. 14. 15:04
 19/19 anonim ***** válasza:
52%
A gyök2 irracionálist is lehet szépen bizonyítani, mondjuk a racionális gyök tétellel. Azt biztos nem látták sokszor előadva érettségin :)
2018. ápr. 14. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!