Emelt szintű matematika érettségin mit lehetne bizonyítani a "Számhalmazok és halmazok számossága" tételnél?
Akkor még jó, hogy nem korrepetálsz.
Ha rákeresel a "szám"-ra (vagy a "number"-re) akkor a legelső mondtat már úgy kezdődik, hogy "A szám matematikai fogalom..." (vagy "A number is a mathematical object...").
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Szerintem menjetek inkább sétálni egyet, olyan szép idő van. A semmi értelme ezen vitatkoznotok, már leérttségiztem, és nem szeretnék mégegyszer :) De ezt a függvényes példát szerintem sem díjazták volna, arra van másik tétel - így ez egy szép kis eltérés a tárgytól.
A kérdésemet csupán az ihlette, hogy a tanárom sokszor elmondta nekünk, hogy hát nehogy már azt bizonyítsuk, hogy gyökkető irracionális. Ki azért, mert érdektelen volt, ki azért mert úgy gondolta, úgyse ezt húzza, nem kérdezte meg tőle, mit lehetne még ebben a témában, középiskolás szinten is érthetően bizonyítani. Én kihúztam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!