Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Ti is éreztek...

Egyetemisták! Ti is éreztek hasonlóan mint én?

Figyelt kérdés

Nem a legnehezebb szakra járok, de azért nem is egy "büfészak" ahogy néhányan mondanák. Most így, hogy húsvét van itthon vagyok, meg egyébként is szünet van, hogy így mondjam. Tudom, hogy nem minden szakon, karon, de nálunk igen. A múlt héten elég sokat tanultam napokon át (amúgy is kell tanulni, de a múlt hét különösen nehéz volt). Igyekszem pihenni most, legalább a nap felét pihenéssel töltöm. A problémám az, hogy nehéz kicsit megtalálni az egyensúlyt a tanulás és pihenés között. Vannak tanulnivalók, amikkel el vagyok maradva, ugyanakkor meg nem akarom, hogy fáradtan menjek vissza megint. A szakdolgozat-témámmal is jó lenne most elkezdeni haladni, de azzal se akarom leterhelni magam. (ez ráérne nyárra is, de jó lenne minél előbb)

Meg.... már néha attól is rosszul vagyok ha a tanulásra gondolok, mert valahogy elegem van már ebből, hogy mindig van valami. És másokon ha azt látom, hogy folyton dolgoznak és ez is csak erősíti bennem ezt az érzést.

Ti "szünetben" mindenképpen pihentek, vagy muszáj tanulnotok akkor is? Hogyan találjátok meg az egyensúlyt?

2018. ápr. 1. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Változó, most mivel nincs ZH a hetekben és a héten szünet lesz csak dolgozok és majd hétvégén nézem át az anyagot. Ha ZH lenne akkor meg este tanulnék miután hazajöttünk a vendégségből vagy tőlünk elmentek. Ha tanulnom kell valamire akkor tanulok és nem azon vagyok hogy mindenképp pihenjek mert nagyobb szívás aztán 1-2 nap alatt mindent bevágni és parázni, mintha van egy szabad hetem éa csak napi 2-3 órát tanulok rá.
2018. ápr. 1. 20:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nehéz az "egyensúly".

Mellette van egy 4 órás munkám minden nap (de ez rugalmas, akkor megyek be, amikor csak szeretnék), így kapásból 4,5-5 órát utazok egy nap (MÁV, BKK). Ezen alkalmakkor szigorúan tanulok, lyukas órákban is. Hazaérek és már csak meghalni van erőm. Itthon már nehezemre is esik, be szoktam menni a suli könyvtárába vizsgaidőszakban is.

A szüneteket rendszeresen ellustálkodom (bár ekkor is szoktam sokat utazni Budapestre és vissza, így azért nem telik el nélküle). De itt ugye beleszól az ünnepi készülődés is, 100 féle süti, 15 családtagra főzni anyámmal együtt, végignyalni a házat stb. Annyi időm nem is lenne rá.

2018. ápr. 1. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Én egy ,,elég keresett" szakra járok igaz nem a BME-re vagy ELTE-re:)

Úgymond én is itthon vagyok most, csak be kell mennem ZH-t írni mert elcsúsztam 1-el.

Nekem is az elmúlt 2 hét alatt 4 ZH-m volt meg 3 "kis dolgozat" pontért úgyhogy mondhatni nekem is zsúfoltkásak a heteim.

Ennek ellenére egyre inkább kezd lelkiismereti furdalásom ha nem tanulok vagy nem tudok valamit:D

Pl Szombat óta olvasgatok elméleti ,,jegyzetet" napi 3-4 órában. Igaz nem gyors tempóban végiglapozom hanem igyekszem ismételni közben meg belegondolni hogy most mi mivel van mert enélkül nem lenne egyszerű + mellé számolásokat gyakoroltam :)

Már egy ideje úgy gondolom hogy valamit tennem kellene mert poshadok, aztán gondolom ráment a dolog a tanulásra.

Mostanság egy filmet nincs kedvem megnézni vagy sorozatból egy részt mert 15 perc után elunom és mennék vissza tanulni olvasgatni vagy tenni bármit:D

Amúgy ha benn vagyok 8 órát utána kell 1-2 óra míg kipihenem magam itthon mert után én lefáradok rohadtul agyilag. Olyankor elfekszem.

2018. ápr. 1. 23:58
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Harmadik válaszoló: nekem is volt egy ideig ilyen problémám, hogy 10 percc után eluntam dolgokat, de még a filmeket is. Most ezt kevésbé érzem, de tényleg az a gondom, hogy nem tudom mennyi lenne az ideális pihenési idő és emellett mennyit ideális egy nap a tanulásra, beadandókra stb-re szánni.

Mikor bent vagyok, akkor van, hogy este van órám, utána már nem csinálok semmit. Esetleg délelőtt, ha nincs még órám, de utána este én se nagyon szoktam.

2018. ápr. 2. 07:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly épp a szünet elején hoztunk haza egy kölyökkutyát - semmit nem tanultam:)

Idén annyi mindennel el voltam maradva itthon a szemeszter kezdete óta, hogy most is inkább azokat intéztem + húsvétra készültem + pihentem, és nem, most sem tanultam semmit:D

2018. ápr. 2. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!