A SOTE-re a felvételi hogyan zajlik? Van felvételi teszt?
Engem az érdekelne, hogy van karikázós teszt és ennek az eredményéhez adódik hozzá az érettségin elért átlag és majd határozódik meg a felvételi jegy?
Lehet, hogy amatőr kérdésnek hangzik, de nem Magyarországon élek és a felvi.hu oldalon néztem, de nem kaptam információt ezzel kapcsolatban.
Minden orvosira kötelező a 2 emelt érettségi (biosz és fizika/kémia), nemcsak a SOTE-ra. Néhány budapesti egyébként néhanap megnézhetne 200 ezres vidéki nagyvárosokat (pl Pécs, Szeged, Debrecen), mert néhány kommentből az a benyomásom, hogy szerintetek Budapest az egyetlen város MO-n, és azon kívül csak falvak vannak, az anatómia gyakorlatok istállóban zajlanak vagy nem tudom, mi jár egyesek fejében...
Utolsó, nem teljesen igaz, amit írsz. A SOTE/POTE/SZOTE/DOTE neveket (bár mint írtad nem hivatalosan) ma is használják, az alábbi ORVOSI KAROK (volt orvosi egyetemek) rövidítéseként.
SOTE: SE-ÁOK
POTE: PTE-ÁOK
SZOTE: SZTE-ÁOK
DOTE: DE-ÁOK
Tehát, valaki akkor jár a SOTE-ra, ha az orvosin tanul a Semmelweisen, ugyanez igaz a 3 vidékire, akkor jár a POTE/SZOTE/DOTE-ra, ha orvosin tanul az adott egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!