Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BME villamosmérnök BSC elvégzé...

BME villamosmérnök BSC elvégzése után elvégezhető a mérnökinfó MSC?

Figyelt kérdés

A 2. félévemet csinálom a villamos BSC-én, és az a helyzet, hogy jobban érdekel a dolgok szoftver része mint a hardver.

A kérdés a következő: menjek át mérnökinfóra a 3. félévtől, vagy végezzem el a villamost, és utána mérnökinfó MSC-re jelentkezzek?

2018. márc. 9. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Ha a szoftver érdekel, proginfóra menj át!
2018. márc. 9. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Megoldható az átjelentkezés MSC-re. Felvételi vizsgát kell tenned 1-2 infós tárgyból, de megcsinálható, ismerek olyat aki átjelentkezett.
2018. márc. 10. 09:44
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Ha jól megy a szak (tehát nem bukdácsolsz) elvégezném, és MSc-n mennék mérnökinfóra.

Így elég ütős kombód lesz, nagyon sok mindenhez fogsz érteni. Szabválokkal addig tudod a szoftver érdeklődésedet kielégíteni, illetve elég sok szoftver van azért villanyon is, pl: infokom szakirány stb. Én villamosmérnök voltam, de Android szoftverfejlesztésből írtam szakdogát stb.

Ha viszont bukdácsolsz villany BSc-n, akkor inkább hagyd, mert még bőven van nehéz tárgy, (terek, jelek stb.) és beláthatatlan, hogy mikora fejeznéd be.

2018. márc. 10. 10:12
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

BME-n minden alapszak kompatibilis az adott kar által szervezett mesterszakokkal (eümérnök, gazdinfo, villamosmérnök, mérnökinfo). Nektek nem mesélt erről Tevesz papa?

Az első MSc-s félévben kell megcsinálni a kritériumtárgyakat, ezek nem tudom ott pontosan mik, de minden fent van a honlapon.

Én beágyon vagyok (MIT) itt nagyon sok szoftveres dolog van.

A szakirányokat feltétlenül nézd meg a két szakon, mielőtt átmész info BSc-re!!!!

2018. márc. 10. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem elvégezhető. Habár egy villamosmérnök diplomával is simán felvesznek bármilyen programozói állásra.

Amúgy én letolnám a villany BSC-t és utána váltanék. Kicsit széleskörűbb tudásod lesz, ami sosem hátrány. Sőt!

2018. márc. 10. 12:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nagyon sokat segítettek.
2018. márc. 11. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!