BME villamosmérnök BSC elvégzése után elvégezhető a mérnökinfó MSC?
A 2. félévemet csinálom a villamos BSC-én, és az a helyzet, hogy jobban érdekel a dolgok szoftver része mint a hardver.
A kérdés a következő: menjek át mérnökinfóra a 3. félévtől, vagy végezzem el a villamost, és utána mérnökinfó MSC-re jelentkezzek?
Ha jól megy a szak (tehát nem bukdácsolsz) elvégezném, és MSc-n mennék mérnökinfóra.
Így elég ütős kombód lesz, nagyon sok mindenhez fogsz érteni. Szabválokkal addig tudod a szoftver érdeklődésedet kielégíteni, illetve elég sok szoftver van azért villanyon is, pl: infokom szakirány stb. Én villamosmérnök voltam, de Android szoftverfejlesztésből írtam szakdogát stb.
Ha viszont bukdácsolsz villany BSc-n, akkor inkább hagyd, mert még bőven van nehéz tárgy, (terek, jelek stb.) és beláthatatlan, hogy mikora fejeznéd be.
BME-n minden alapszak kompatibilis az adott kar által szervezett mesterszakokkal (eümérnök, gazdinfo, villamosmérnök, mérnökinfo). Nektek nem mesélt erről Tevesz papa?
Az első MSc-s félévben kell megcsinálni a kritériumtárgyakat, ezek nem tudom ott pontosan mik, de minden fent van a honlapon.
Én beágyon vagyok (MIT) itt nagyon sok szoftveres dolog van.
A szakirányokat feltétlenül nézd meg a két szakon, mielőtt átmész info BSc-re!!!!
Szerintem elvégezhető. Habár egy villamosmérnök diplomával is simán felvesznek bármilyen programozói állásra.
Amúgy én letolnám a villany BSC-t és utána váltanék. Kicsit széleskörűbb tudásod lesz, ami sosem hátrány. Sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!