Milyen olyan mérnöki szakmák vannak amihez nagyon mély fizikai ismeretek kellenek?
Ezt nem lehet megmondani. Minden mérnök a saját szakterületéhez valóan tanulja a fizika valamelyik ágát. Én településmérnök vagyok ennek megfelelően tanultam mechanikát (dinamikát), talajmechanikát, alapozást és tartószerkezetet. Ugyanezeket tanulják az építészmérnökök és építőmérnökök.
A gépészek azt hiszem többek között mechatronikát tanulnak meg a mechanika kinematika ágát, de ha van itt gépész kijavít ha tévedek.
A villamosmérnökök és épületgépészmérnökök is nekik megfelelő területét tanulják a fizikának.
Amúgy ha oda kerül az ember hidd el elég mélynek fog hatni amit leadnak. :)
Ez tanulságos:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..
Itt a #3 hozzászóló az, aki nem mérnök. :) Ide egy mérnök nem akar eljutni, főleg a szakterületétől távol álló témákban. :) Csak nem tudom, látod-e, mire kívánok rámutatni.
Én már rég jártam a villamosmérnöki karra (isteni volt a büfében a rántottás szendvics), de akkor 1 év fizika volt, volt még egy félév atomfizika, volt két félév mechanika-féleség, volt egy félév amikor a Reynolds-számokkal bohóckodtunk, de lehet, hogy már nem is emlékszem mindenre, mert ami nem villamosság, azt csak védőruházatban közelítettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!