Ti támogatnátok azt, hogy a magyar oktatásban táblagépeket használjanak?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy csak tanulásra, tehát se youtube se játékok nincsenek rajta, és nem is lehet letölteni, és a böngésző is szűrött, hogy csak tanulás/oktatás céljából lehessen használni.2018. febr. 23. 15:34
11/15 anonim válasza:
Szerintem csak a tankönyveket kellene digitalizálni, mivel irdatlan nehezek tudnak lenni a papír alapúak. Az senkit ne tévesszen meg, hogy a gimnazistáknál csak kisebb táska van, mivel ők inkább a sulis szekrényben hagyják a könyveket, akár kellene belőle tanulniuk akár nem. De a digitális tankönyv szerintem nem túl elterjedt, pedig ezzel nőne az esélye, hogy a gyerekek hazaviszik a "könyvet" és esetleg bele is néznek.
Alsóban még nem lenne túl fontos, sőt talán ártana is, ha még az iskolában is kütyüznének. Bár a mai gyerekek szinte tablettel a kezükben tanulnak járni.
12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Végre valaki le írta, hogy mit is akartam xddd
2018. febr. 25. 19:01
13/15 anonim válasza:
Nem, nem és nem! Mondom én ezt úgy, hogy informatikus vagyok. A táblagépes tollas írás nem helyettesíti a papíros tollas-ceruzás írást, hosszú távon kártékony a szemre a sok kijelzőbámulás, amúgy meg ez a sok digitális eszköz csak kidobott pénz, mert a mindennapokra túl rövid az élettartama. A tananyagok tárgyalásának a struktúráján olykor kellene változtatni, de az oktatási reformnak nem a sok idétlen digitális ketyeréről kellene szólnia. A kézírás, számolás is amúgy a mindennapok része kell, hogy legyen egy civilizációban.
14/15 A kérdező kommentje:
Eeedes istenem! Olvasd már el a kommentjeimet
2018. márc. 13. 16:59
15/15 anonim válasza:
Elolvastam a kommentjeidet, de az én véleményem is hasonló évek óta. Plusz kiegészítem azzal, hogy nem mindenki engedheti meg magának, akik eldugott falun, tanyán, stb. laknak, azok internetet használni sem tudnak, akár alsós, akár felsős, akár középiskolás, stb. Anyagilag nagyon szélsőségesek a határok jelenleg és digitalizáltan nem tudna ugyanolyan eséllyel indulni egy szegényes sorban levő, mint mondjuk egy Pest környéki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!