Orvosi, hogyan?
Nagyon érdekel a szak, sokkal jobban, mint amit most csinálok. És régóta bánom, hogy nem oda mentem.
Sajnos államilag támogatott szakon nem tudom elkezdeni, mivel kimerítettem már a nekem járó féléveket (korábban osztatlant végeztem).
Azonban nem tudnék kifizetni 1,5 milliót félévente, ráadásul magamat is fent kell tartani valahogyan, vagyis dolgoznom kell. A képzés nyilván csak nappalin indul.
28 éves vagyok, még ha valami csoda folytán el is tudnám kezdeni, akkor 34 évesen végeznék, nos akkor elkezdeni egy másik pályát, nem egy jó dolog.
Jól gondolom?
6 év az orvosi, vagyis 6 év után kezdeném el ténylegesen a "pályát".
Orvosi fizetésből? Nem valószínű.
Kérdező, te nagy tévedésben élsz. 6 év az orvosi, két év a rezidens két év a szakosodás. 6 év után te ha a feneked a földhöz vered se fogod elkezdeni a konkrét pályát
üdv, egy orvos.
Kedves utolsó! Nem hinném, hogy te orvos vagy, a stílusodból ítélve. Egy szakképzés nem 2 év, hanem általában 5 év, a háziorvosi 3 év, persze vannak mellette ilyen 2 éves kisebb-rövidebb szakképzések, de a belgyógyász, kardiológus, gyermekorvos, sebész (a szívsebészet 7 év, ha jól tudom). És 6 év után, igenis dolgozik, elvégeszte az egyetemet, fizetést kap, függetlenül attól, hogy még folyik a "továbbképzése".
Sajnos az orvosi tényleg nagyon drága, a tankönyvek is. Éjjel-nappal tanulás van, kevés szabadidő. És olykor még a legelhivatottabak is nehezen veszik az akadályokat. Mellette szinte lehetetlen dolgozni. Esetleg nem gondolkoztál azon, hogy valamilyen más egészségügyi területen helyezkedj el (mentős, ápoló, műtősnő, gyógytornász kórházban stb.)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!