Elfelejtettem jelentkezni az érettségi vizsgára február 15 én lejárt a határidő. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van e rá még esély hogy jelentkezzek? És ha igen akkor hogyan tehetem ezt meg? Sajnos de egészségügyi okok miatt nem tudtam.
Most elfelejtetted vagy egészségügyi okból nem tudtál jelentkezni? Ez két teljesen különböző történet, és el kéne dönteni. Az első két válaszoló jól tudja az általános szabályt, ami azokra vonatkozik, akik elfelejtették. De ha például kórházban feküdtél, és ezt tudod igazolni, akkor más a helyzet.
12. § (6) c)
"A jelentkezési határidő elmulasztása esetén igazolási kérelmet a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül lehet előterjeszteni. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő."
Tehát ha akadályoztatva voltál, akkor még 8 (azaz már csak 6) napig jelentkezhetsz egy külön kérvénnyel, ha elfogadják sz indokaidat.
Köszönöm a válaszokat.
Hát valahogy 2 műtét között a kórhazi ágyon fekve nem éppen arra gondoltam hogy meddig kell jelentkeznem..😟😟
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!