Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért baj ha valaki segít a...

Miért baj ha valaki segít a szakdolgozatnál?

Figyelt kérdés

Anno általános iskolában anyukám írta meg helyettem a házit :-) Középiskolában meg a magántanár segített hathatósan benne. Egyetemen a beadandókat is együtt szerkesztettük, fogalmaztuk csoporttársakkal...akkor a szakdolgozatban miért nem lehet segítséget kérni pl fogalmazásban, hogy helyes legyen vagy helyesírásban, hogy ezt hogy írjuk le illetve szerkesztésben, mert pl nem tudok tartalomjegyzéket csinálni?

Az is plágium ha valaki segítséget ad szakdolgozathoz, hogy kb ez vagy azt a mondatot hogy kell átfogalmazni? Mert én hiába ülök felette nem tudom átfogalmazni max és helyezz illetőleg egy szó helyett meg belerakok szinonimát! Vagy az már átfogalmazás?

2018. febr. 2. 10:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Magamtól a "A közösségi szankciók alkalmazása a deviáns egyedekkel szemben elvetette a..." max átfogalmazom...de az sem az én gondolatom...akkor mi a saját gondolatom? "

Na ezért írtam, hogy nem érted. A szakdolgozat nem arról szól, hogy elolvasol egy paragrafust a témáról és azt beledolgozod az anyagodba. Nem. Elolvasol egy könyvet vagy legalább egy fejezetet és az abból kinyert információkat írod le. Ekkor hivatkozhatsz a könyvre, mint a leírtak alapja, de nem azt írod le, amit a könyv írt, hanem az alapján fejted ki a gondolataidat, bizonyítod a hipotézised.

2018. febr. 3. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!