Passzív félév alatt lehet vizsgázni?
Én sajnos nem annyira tudom ezt most követni így, de az biztos, hogy nem vizsgázhatsz passzív félévben. Passzívban nem vehetsz fel tárgyakat, így ezt sem veheted fel, ha pedig nincs felvéve a tárgy, vizsgázni sem lehet belőle.
Sajnos így működik az előfeltétel-rendszer, egy-egy vizsgán komplett éveket lehet elbukni.
Amennyiben nincs arra lehetőséged, hogy most a tárgyfelvételnél felvehesd a tárgyat - ami most nem sikerül és ráépül másik tárgy - és így felveheted azt is, aminek ez a tárgy az előfeltétele aztán most év végén levizsgázol X1-ből és utána a következőből is X2-ből is, akkor bizony csúszol keményen. Most passzívnak kell lennie amiben nem vizsgázhatsz! és ősszel ismét neki futsz a X1 tárgynak.
pl anno elsőben nem sikerült egy fontos alapozó tárgyam Y1 erre ráépült másik 5 db tárgy A, B, C, D, E....nálunk van lehetőség CV-re (csak vizsgakurzus) Felvettem Y1-et és A, B, C, D, E tantárgyakat is februárban..májusban pedig levizsgáztam Y1-ből és az összes A, B, C, D, E-ből is...igaz majdnem idegösszeroppanást kaptam, de így minden meglett......ellenkező esetben csúszás így is, úgy is....hiszen A-tól E-ig mindenre minden épült....ha pedig Y1 nem sikerül ugyanott vagyok ismét......sokan emiatt a rendszer miatt vagy nulláról újra kezdték vagy otthagyták, hiszen államvizsgáig ilyen csiki csuki játék megy....a tanárok pedig nem éppen hallgatóbarátok egyes esetekben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!