Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Passzív félév alatt lehet...

Passzív félév alatt lehet vizsgázni?

Figyelt kérdés
Van egy tárgy, amiből holnap megyek vizsgázni. És nagyon a szerencsén fog múlni, hogy meglesz e vagy sem. A következő félévben csak 1 tárgy épül rá, viszont onnantól kezdve csak 1-2 tárgy van, amit megcsinalhatnék de később lenne olyan is, hogy egy tárgyat sem ketdhetnék el. Minden épül mindenre kb. Ilyenkor mi van? A vizsgát legközelebb a kövi őszi szemeszterben tudom felvenni. Ergó a mostani tavaszit 1 tárgy kivételével megtudnám csinálni, de az utana lévőben (amikor a most bukottból vizsgáznék) csakb2 tárgyat tudnék felvenni. Ha ezt passzívra raknám, akkor levizsgáhatnék csak a bukott tárgyból, és folytathatnám utána? Csak akkor az utána lévő szemeszterben 1 db targyam lenne. Nem tudom, hogy mennyire érthető, elég ideges vagyok.

2018. jan. 31. 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos nem annyira tudom ezt most követni így, de az biztos, hogy nem vizsgázhatsz passzív félévben. Passzívban nem vehetsz fel tárgyakat, így ezt sem veheted fel, ha pedig nincs felvéve a tárgy, vizsgázni sem lehet belőle.

Sajnos így működik az előfeltétel-rendszer, egy-egy vizsgán komplett éveket lehet elbukni.

2018. jan. 31. 12:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet ilyet, sajnos. Ha most buksz, akkor viszed tovább a tárgyat a következő félévre. Ha csak 1 tárgyad van, akkor arra az egyre készülsz. A ráépülőt meg értelemszerűen akkor fogod tudni felvenni, ha az már megvan. Ilyenkor az van, hogy addig nyomod a féléveket, amíg meg nem lesz az adott tárgy. Mellette meg elmész mondjuk dolgozni. Mi mást tudnál csinálni?
2018. jan. 31. 12:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Megpróbalom leírni érthetően is. Most van a 3. félévem. Ha X tárgy nem sikerül, akkor a 4.ben nem vehetem fel Y tárgyat, a többit igen. Viszont 5.félévben összesen 2 olyan tárgyam lesz, amihez ne kéne Y vagy X tárgy, plusz az Xet megcsinálom. 6.félévben Y tárgyat csinálnám és emellett 1db tárgyam lenne. Utána pedig egyet sem vehetnék már fel, szóval akkor 7.félévben kéne az alapból 5.féleves tárgyakat megcsinálnom ugye? Így lesz 2 viszonylag laza félévem, alig lesznek tárgyak. Csak amiatt is parázok, hogy nem lesz elég kreditem és átsorolnak fizetősre, mert nem egy olcsó szak, szabvál pedig lehet nem indul annyi. Na mindegy majd kiderül, köszi a válszokat.
2018. jan. 31. 13:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja igen és a lényeg kimaradt. Ha a 4. félévet passzívra teszem, akkor az 5.félévben csak x tárgyat csinálnám meg, 6.ban pedig a 4. féléveseket, már az Ynal együtt, így csak egy félévben lesz kevés kreditem. Így jobban "megéri" szerintek? Teljesen tanácstalan vagyok, soha nem kellett ilyeneken gondolkoznom, a többi tárgy mind 4-5 ös, egy hármasom van csak. Ez pedig olyan szóbeli lesz, ahol akár simán megbukhatok, de ötössel is végezhetek.
2018. jan. 31. 13:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben nincs arra lehetőséged, hogy most a tárgyfelvételnél felvehesd a tárgyat - ami most nem sikerül és ráépül másik tárgy - és így felveheted azt is, aminek ez a tárgy az előfeltétele aztán most év végén levizsgázol X1-ből és utána a következőből is X2-ből is, akkor bizony csúszol keményen. Most passzívnak kell lennie amiben nem vizsgázhatsz! és ősszel ismét neki futsz a X1 tárgynak.

pl anno elsőben nem sikerült egy fontos alapozó tárgyam Y1 erre ráépült másik 5 db tárgy A, B, C, D, E....nálunk van lehetőség CV-re (csak vizsgakurzus) Felvettem Y1-et és A, B, C, D, E tantárgyakat is februárban..májusban pedig levizsgáztam Y1-ből és az összes A, B, C, D, E-ből is...igaz majdnem idegösszeroppanást kaptam, de így minden meglett......ellenkező esetben csúszás így is, úgy is....hiszen A-tól E-ig mindenre minden épült....ha pedig Y1 nem sikerül ugyanott vagyok ismét......sokan emiatt a rendszer miatt vagy nulláról újra kezdték vagy otthagyták, hiszen államvizsgáig ilyen csiki csuki játék megy....a tanárok pedig nem éppen hallgatóbarátok egyes esetekben :-)

2018. febr. 1. 06:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépem utolsó, pont erre voltam kiváncsi. Hálisten meglett, úgyhogy nem fogok csúszni, de hasznos infó volt.
2018. febr. 1. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!