Mennyire lehetséges egyszerre két mesterképzést és két doktori iskolát elvégezni?
Figyelt kérdés
Ugyanazon az egyetemen (ELTE), de más tanszékeken. Ez szerintetek megoldható lenne? Most fogok végezni alapképzésen, de egyszerűen nem tudok választani a két irány között, mert mindkettő nagyon vonz, szívesen foglalkoznék mindkét területtel.2018. jan. 27. 21:16
1/17 anonim válasza:
Igen, lehet két mesterszakra is járni, ezt hívják párhuzamos képzésnek, annyi hogy duplán fogynak az államilag támogatott féléveid.
Doktori képzésnél nem tudom, hogy mi van. gondolom ott sincs adminisztratív akadálya, kérdés; bírnád-e?
2/17 anonim válasza:
Ha pénzügyileg bírod azt, hogy ennyi évet fizess és mellé még lakhelyed, ruhád, ételed is legyen, akkor lehetséges. Az már egy más kérdés, hogy leszel vagy 30 mire végzel és kérdés, ki akar majd alkalmazni egy 30 éves pályakezdőt.
3/17 anonim válasza:
Amíg a mesterképzésen nem végeztél, fölösleges a doktorin gondolkodni. Nyilván a szakoktól (és a hasonlóságuktól) függ, hogy milyen nehéz a két mesterképzést elvégezni egyszerre, van, aminél lehet, van aminél nem.
4/17 anonim válasza:
Valszeg ha doktorira megy, akkor nem is a piacon akar majd elhelyezkedni, hanem pont a felsőoktatásban vagy valami kutató intézetnél.
Én csak azt nem értem, hogy minek egyszerre két mesterképzés és doktori? Ha egymástól távol álló területekről van szó, akkor kizárt, hogy elvégzed, ha meg közeli tudományterületek, akkor attól mert az egyiken tanulsz tovább még a másikkal is foglalkozhatsz, úgyis divat most az inter- meg interdiszciplinaritás
5/17 anonim válasza:
Csak az a gond, hogy nem mindenki felel meg kutatónak vagy tanárnak. Azért ez se úgy megy, hogy mert van róla papírod, akkor már alkalmas is vagy.
8/17 anonim válasza:
Csak annyi, hogy összességében semmi értelme ennyi papírt "gyűjteni" mert kb semmi haszna nem lesz a későbbiekben.
9/17 anonim válasza:
Attól függ, hogy mit akar csinálni. A két mester, két doktorit én sem értem, hogy minek, de ha egyszer olyan helyen akar dolgozni, ahova kell a doktori (amihez ugye kell a mester), akkor miért lenne már felesleges?
10/17 anonim válasza:
Én se arra gondoltam, hogy egy mesteri és egy doktori felesleges. Én a kettőt egyszerre nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!