Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudom, hogy mit tanuljak....

Nem tudom, hogy mit tanuljak. Ebben az esetben mit csináljak?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy nem érdekel semmi, nincsen semmilyen célom vagy tervem, még csak halvány elképzelésem sincs arról, hogy mit szeretnék kezdeni a jövőmmel. Foglamam sincsen. Jó tanuló voltam, minden tárgyból négyeseim és ötöseim voltak, kitűnőre érettségiztem, nyelvvizsgáim is vannak és még most csinálok majd egy felsőfokút is. Mindig evidens volt, hogy egyetemre akarok menni és olvastam rengeteg szakleírást, mintaterveket nézegettem, érdeklődtem és nyílt napokon is voltam, de egyszerűen nem érzem azt egy szaknál sem, hogy “igen, engem ez érdekel és én ezt akarom tanulni”. Szakmák, OKJ-k között sincsen szimpatikus és eleve béna vagyok az ilyen “kétkezi dolgokhoz”. Sajnos vagy nem sajnos, engem az olyan dolgook, hogy pl. jól lehet keresni x végzettséggel, nem igazán fognak meg...Egy érettségivel viszont nem megyek semmire és szeretném is képezni magam és tudom, hogy képes is vagyok rá (szorgalmas vagyok, tudok tanulni és eszem is van hozzá). Ugyanakkor megint itt a felvételi és nem tudom, hogy mit csináljak...pedig több évet nem akarok elcseszni az életemből (jelenleg itthon vagyok, mert halasztottam egy évet és utálom az egészet, majd bele döglök...). Sokan mondták, hogy várjak és majd rájövök, kialakul, hogy mi érdekel stb., de ez eddig életem legrosszabb és leghaszontalanabb időszaka, mert nagyon nem így lett és még mindig nem tudom, hogy mi legyen...
2018. jan. 26. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

MI a hobbid? Mit nézel meg a tv-ben, mi köt le?

Ennyire nem lehetsz életképtelen

2018. jan. 26. 21:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Szerintem ez nem életképtelenség, nálam az mást jelent.

Nincsen semmilyen hobbim. Régen még sokat olvastam, kreatívkodtam (pl. rajz), de a suli alatt nem nagyon volt rá időm, mert elég sokat tanultam. Azóta pedig "le is szoktam róla". Néha-néha előfordul, hogy előveszek egy könyvet és olvasok egy kicsit, de ez viszonylag ritkán fordul elő, rajzolni pedig még ritkábban szoktam. Igazából nincsen is hozzá kedvem, hangulatom.

Tv-t nézni abszolút nem nézek (inkább sorozatokat szoktam), max. ha van valami műsor, ami érdekel, akkor arra rákeresek a neten és megnézem pl. beszélgetős műsorok, interjúk.

2018. jan. 26. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

De pontosan, ez az.

Na tessék, miről szól egy interjú amiért hajlandó vagy megmozdítani a kisujjad?

Vagy menj bölcsésznek, aztán majd lesz belőled valami

2018. jan. 27. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Gazdasági szak? Csak van valami, amit szívesebben csinálnál, mint mást. Gondolom, van személyiséged, volt olyan tárgy a suliból, amit jobban szerettél tanulni, mint a másikat. Inkább emberekkel foglalkoznál vagy irodában lennél? A számokat vagy a szövegeket szereted jobban? Dolgoznál laborban? Csapatban vagy egyedül tudnál jobban érvényesülni? Érdekelnek a nyelvek, a természettudományok, a társadalom?

Vagy menj el valami intézős vagy szakaszissztens OKJ-ra, amihez nem kell ügyesség, és várj még egy évet.

2018. jan. 27. 11:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy én sosem azért tanultam, mert érdekelt az adott tantárgy vagy az adott téma, hanem azért mert szorgalmas voltam és szerettem tanulni, jó jegyeket akartam. Mindent normálisan megtanultam, azt is, amit utáltam és unalmasnak vagy hülyeségnek tartottam. Persze, van amiről tudom, hogy szóba sem jöhet (egészségügy, orvosi, természettudományos szakok), mert mindig utáltam a természettudományos tantárgyakat és nyilván voltak olyan tantárgyak is, amiket szerettem pl. matek és az idegen nyelvek, de azon túl, hogy ezeket szerettem és szívesen tanultam, nem éreztem azt soha, hogy én bármelyikben is el szeretnék mélyülni vagy ezzel szeretnék foglalkozni. Hiába szeretem a matekot, ha nem érdekel se a műszaki vonal (pl. a fizikát mindig utáltam is), se az üzleti, se az informatika. Nem tudnám elképzelni, hogy pl. mérnök, informatikus vagy közgazdász legyek. Ugyanígy vagyok a nyelvekkel is, szeretem és jól is megy, könnyen tanulom, de nem érdekel különösebben a nyelvészet, az irodalom és a történelem sem. Tanár sem szeretnék lenni. Az emberekkel nincsen bajom, szívesen segítek (pl. önkénteskedni is szoktam) és csapatban is szeretek együtt tevékenykedni.

Eddig akárhány emberrel beszélgettem, mindenkinek az volt a válasza, hogy előbb a célt kell megtalálni, hogy mit és miért akarok és utána megkeresni az ehhez vezető utat. Valamint, hogy amíg nem tudom, hogy mi érdekel és mivel szeretnék foglalkozni, addig ne kezdjek bele semmibe se, mert nem érdemes (bölcsészettudományi képzésekre is ez volt a válasz). Ez tök jó és igaz is (bár egyébként a legtöbb egyetemista vagy már végzett diplomás azt válaszolta nekem, hogy úgy vágott bele a szakjába, hogy fogalma nem volt róla, hogy az milyen és mit akar vele...), de az sem megoldás, hogy még évekig itthon ücsörgök és nem csinálok semmit, mert majd valamikor egyszer talán megszáll az ihlet...Az OKJ képzésekről nincsen túl jó véleményem, van néhány ismerősöm/barátom, akik különböző OKJ-ra járnak, más városba, más intézménybe, de az összes ugyanazt meséli, hogy nem csinálnak semmit, egy betűt nem tanulnak, csak filmeket néznek az órákon és a gyakorlaton is csak ücsörögnek....valamint attól függetlenül, hogy maga a képzés rövidebb, ebbe ugyanúgy nem érdemes belevágni, ha tudom, hogy nem érdekel, nem tetszik és nem akarok vele foglalkozni a későbbiekben.

2018. jan. 27. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!