Hogyan tanuljak az írásbeli érettségire?
Szóval a gondom az, hogy oké, hogy szóbelin van 20 tétel. Ezeket schimán meg tudom tanulni. Na de írásbelinél nincs ilyen. (Magyar és töri írásbeli az, amitől félek)
Az tetézi a bajt, hogy félévkor hármas lettem magyarból és töriből, de minimum 4-es érettségit szeretnék írni.
Ti hogy tanultatok írásbelire?
Magyar érettségi csak szövegértés, illetve műelemzés. Utóbbihoz biztos fog adni a magyartanárod majd tippeket, hogy csináld, a szövegértéshez meg nem kell különösebb tudás. Töriből ott az atlasz, rengeteg feladathoz van forrás, úgyhogy ha tudsz logikusan gondolkodni akkor simán összehozol 60%-ot (annyi a 4-es alsó határa). Csinálj meg mindkét tárgyból korábbi feladatsorokat.
Amúgy miért érdemjegyben gondolkozol, amikor felvételinél a pont számít? Ha meg nem tanulsz tovább, akkor mindegy hányas az érettségid, van és kész. Merre mész tovább érettségi után?
köszi a választ.
pontnál az érettségi eredmény sokat számít.
gazdaságinfóra jelentkeztem a BGE-re
(bár első a corvinus, nem lesz emeltem és 400 pontom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!