Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról, hogy...

Mit gondolsz arról, hogy megéri erős gimibe járni vagy sem?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtál már azon, hogy teljesen feleslegesen kínozzák a szülők bivalyerős gimikkel a gyerekeket, ahol megkövetelik, hogy mindenből maximumot hozzál, ahelyett, hogy választanának egy közepesen jó gimit, ahol simán összeszeded a kitűnőt, miközben arra az 1-2 tárgyra ( a legtöbb gyerek max 1 tárgyból emeltezik, szinte csak orvosira kell két emelt szint), szóval arra az 1-2 tárgyra ráfekszenek és feleannyi energiával jutnak be ugyanarra a szakra, ahova a bivalyerős gimiből a másik?
2018. jan. 23. 21:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
"nem ez fogja eldönteni, hogy az illető mennyire lesz sikeres az egyetemen, vagy mennyi esélye lesz TDK-t nyerni, "summa cum laude"-re, doktorira és a többire" - ezzel teljesen egyetértek - hány kis "eminenst" láttam már az első félévben kibukni az egyetemen:( Mindig nagyon sajnáltam őket, mert hiába voltak ők az ászok a gimiben, fogalmuk sem volt, mi vár rájuk.
2018. jan. 24. 10:37
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

Nem feltétlenül, erre én vagyok az élő példa :) kitűnő tanulóként 96 pontos felvételivel felvettek volna az egyik legerősebb budapesti gimibe annak idején, de én voltam olyan makacs, hogy mégsem voltam hajlandó odamenni. Helyette egy gyenge közgazdasági szakközépbe mentem, aminek egyáltalán nem volt jó híre, DE olaszul tanulhattam emelt szinten, ami kiskorom óta a vágyam volt. Minden rokonom/tanárom kiakadt, hogy milyen rossz döntés volt, onnan tuti nem fogok tudni továbbtanulni... Utolsó év végén OKTV-n az első 10-ben végeztem olaszból, ami plusz 100 pont, illetve 93%-ra érettségiztem (emelten, bár ez így már lényegtelen volt). Emellé matek faktra jártam és simán leerettségiztem középszinten megerőltetés nélkül 98%-ra. Így 482 ponttal kerültem be egy 465 pontos szakra a Corvinusra, ami sok nagyon jó gimibe járó ismerősömnek nem sikerült, hiába tanulta halálra magát. Én meg végig csak azt tanultam, amit szerettem. Mellette magyarból és töriből végig nem tanultam semmit, mert utáltam, szenvedés volt az összes óra, de mivel az “iskola büszkesége” voltam, azokból is jófejek voltak velem a tanárok, így érettségin 4-esnél rosszabbam nem lett azokból sem. Viszont a két nyelvvizsgám (olasz felső, angol szakmai közép), ami a diplomához kell, már első évben megvan és most a 3. nyelvemet kezdhetem el.

Szóval néha a kevesebb több :))

2018. jan. 24. 18:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Ha egy nyolcosztályos első négy osztálya annak számít, akkor én jártam mindkettőbe. Nekem az elit gimi elsősorban a közösség miatt használt. Végre voltak olyan emberek a környezetemben, akikkel megértettük egymást, hasonló céljaink, hasonló érdeklődési köreink voltak. Szuper volt, hogy a tanárok is komolyan vettek minket, a hajtás egyáltalán nem volt durva, ha tanultál, simán jó jegyet kaptál, emellett erős volt a nyelvoktatás, sok volt a sulis program, hangsúlyt fektettek arra is, hogy emberileg fejlődj. Persze, ez biztosan nem a rangsortól függ, sok közepes gimi is tudja ugyanezt biztosítani, de egyáltalán nem éreztem versenyistállóban magamat. Több mint az osztály fele kitűnőre érettségizett (köztük én is), más osztályokban ez az arány még jobb volt. A gimnáziumban jöttem rá, hogy mit akarok csinálni, mire lehetek képes. Életemben annyi szép dolgot nem mondtak nekem magamról, mint amit a gimis tanáraimtól hallottam, és nem csak én voltam így ezzel. :D Előtte azt hittem, hogy vannak dolgok, amikhez buta vagyok, úgyhogy nem is néztem a természettudományok felé, pedig kiskorom óta sok orvosi vonatkozású szöveget olvastam. Például a gimim hozadéka, hogy nem skatulyáztak be sehova, és rájöttem, hogy bármit meg tudok tanulni, ha tényleg érdekel. Szóval, ez nyilván nem egy általános élmény, de én a "versenyistállóm" nélkül biztosan nem járnék most az orvosira (és nem akarok semmit elkiabálni, de még nem buktam ki :D), maximum a sarokból álmodoznék, hogy bárcsak lennék elég okos hozzá.
2018. jan. 24. 20:19
 14/19 A kérdező kommentje:

utolsó

a kérdéshez az ötletet épp az adta,hogy megtudtam egy rokonlányról, hogy orvosira jár, a barátnője- egyben volt osztálytársa -állatorvosira, nem sokkal végzés előtt vannak

és egy olyan gagyi gimibe jártak, hogy saját unokahúgom szerint is a top 300-ba talán belefér)))

2018. jan. 24. 21:59
 15/19 A kérdező kommentje:

ugyanakkor egy másik unokahúgom . őt már márciusiként direkt azért évvesztette az anyja, hogy tuti felvegyék kisgimibe,felvették, 10 éves korától éjjel-nappal tanult, 12 évesen már anorexiás volt, meg hisztirohamokat kapott felmérőkre készülés előtt, aztán hova jutott?

hr-szakra

na,ezért kár volt a híres elitgimi

2018. jan. 24. 22:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, szerintem semmi nem zárja ki, hogy valaki, aki egy "gagyi" gimibe jár, ne lehessen okos és felkészült, ahogyan az elit gimibe járóknak sem kell tökéletesnek lenniük. Mindig az emberen múlik, hogy mit kezd az életével, és az elit gimi nem garancia a sikerre, de annyira nem hiszem, hogy rossz egy olyan közegbe járni, amire hasonlítasz. Ettől még mindenhol vannak tök okos emberek, és az elit gimikben is vannak tök buták. Az szerintem nem igaz egyébként, hogy nehezebb jó jegyet szerezni, a húgom egy közepes iskolában sokkal jobban szenved ugyanazért az átlagért. Mivel a tanárok úgy állnak hozzád, hogy jó képességű vagy, általában a "tudnál te jobbat is" jött elő, ha valaki elrontott valamit a "te ehhez hülye vagy" helyett, amit más suliban korábban hallottam.

És persze mindig mindenkinek van egy zseni ismerőse a mucsaröcsögei szakközépből meg egy fazekasos unokatestvére, aki a híd alatt lakik, de szerinten ezek nem érvek semmi mellett vagy ellen sem. Az elit iskola egy lehetőség arra, hogy ha tehetséges vagy, csinálj vele valamit, de nem garancia vagy az egyedüli recept az érvényesüléshez. Nekem sok pluszt adott emberileg, szóval szerintem megérte, valaki meg négy évet szenvedett. Ez van.

2018. jan. 24. 22:37
 17/19 A kérdező kommentje:

Minden gimiben lehet rossz tanárt kifogni.

Én az ún erős gimiben pl egy olyan kémiatanárnőt, aki egy 40-es,klimaxos ,debella vénlány volt, iszonyat hisztirohamokat nyomott le órákon,de magánéleti okokból.

Ja és gyűlölt minden lányt.

Egyébként az erős gimikben- így nálunk is, nagyon sok az agyanincs protekciós, csak azért teszik be ,mert anyuka-apuka doktorfrinc-franc.

Ha meg nem olyan előkelő a származásod,akkor az szóvá is teszik a tanárok is.

2018. jan. 24. 23:04
 18/19 anonim ***** válasza:
"Egyébként az erős gimikben - így nálunk is, nagyon sok az agyanincs protekciós, csak azért teszik be ,mert anyuka-apuka doktorfrinc-franc. Ha meg nem olyan előkelő a származásod,akkor az szóvá is teszik a tanárok is." - ez igen erős általánosítás, én semmi ilyet nem tapasztaltam, sőt, a tanári kar elsőrangú volt, az osztály pedig teljesen rendben volt. Nem volt egy felvágós osztálytársam és egy agyhalott tanárom sem.
2018. jan. 25. 07:57
 19/19 A kérdező kommentje:

Nyilván szerencséd volt, homogén osztályod volt

De nálunk nagyon ment a megkülönböztetés és felvágás.

2018. jan. 25. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!