Meg fogok én tanulni így valaha vezetni?
Ne keseredj el, még csak néhány órád volt, ennyi idő alatt semmit nem lehet leszűrni. Most tanulsz vezetni. Mégis miért kellene már rögtön ügyesnek lenned és mindent tudnod? Azért vagy ott, azért jársz az órákra, hogy megtanítsanak vezetni és majd egyre többet gyakorolsz és egyre jobban fog menni.
Emlékszem, hogy én például mikor az első vezetés órámon voltam, akkor azzal kezdtük, hogy az oktató konkrétan A-tól Z-ig elmagyarázott mindent, hogy mi hol van az autóban, hogyan működik, hogyan kell használni és megmutatott mindent, majd én is mentem kb. 2 kört, utána pedig haza is vitt. Utána még néhány órát gyakoroltunk az oktató pályán, majd utána mentünk a forgalomba és ott gyakoroltunk, én pl. parkolni is kint tanultam mert úgyis mindig meg kellett állni itt-ott beugrani valamiért pl. boltoknál. Már aközött is nagy különbség volt, hiszen más volt a nagy forgalom a kb. üres gyakorló pályához képest, sokkal több mindenre kellett odafigyelni stb., ezt is meg kell szokni. Aztán, ha majd megkapod a jogsidat és egyedül vezetsz, akkor az megint más lesz, mert nem ül melletted senki, aki irányít, hogy "fordulj balra, fordulj jobbra" és abszolút magadra vagy utalva, neked kell megtervezned, eldöntened és megtenned mindent és majd ehhez is ugyanúgy hozzá kell szoknod.
Még sokat kell gyakorolni, de majd menni fog, előbb-utóbb megtanulod, érzed majd az autót, a méretét, a pedálokat stb., de azért még később is előfordulnak bakik. Azért harminc óra alatt nem lesz belőled egy gyakorlott, rutinos sofőr. Emlékszem, hogy például volt egy lány, akivel együtt vizsgáztunk és már jópár órán túl voltunk mindketten, de még mindig hármasban akart elindulni, elfelejtett indexelni stb., aztán mégis "időben" meglett a vizsgája. Még azokkal is előfordul egy-két hiba, akik már évek óta napi szinten vezetnek pl. elfelejtenek világítást kapcsolni, véletlenül picit nagyobb gázt adnak indulásnál, véletlenül későn váltanak stb.. Ebből nem kell nagy problémát csinálni, senki nem úgy született, hogy rögtön mindent tudott és senki sem tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!