Ha egyetemen egy tantárgyból egyszer sem megyek el vizsgázni lesz következménye?
Tudom,hogy már sok ilyen kerdes volt, de mindenhol mást olvasok.
Szóval a vizsgát leadtam időben, a tárgyra nem èpül másik ès önköltséges képzésen vagyok.
Így lesz következménye? Fizetnem kell?
Előre is köszönöm a segítséget!
Nem teljesítetted.
Kreditbüntetés.
- A tárgyad természetesen nem lesz meg.
- Viszont , ha megszerezted az aláírást, akkor az aláírás érvényességének ideje alatt (4-6 félév) a tárgyfelvételi időszakban felvehetsz egy vizsgakurzust, és megcsinálhatod vele azon félév vizsgaidőszakában a vizsgát. Ennek, mint más tárgyaknál is, ki kell fizetni az "ismételt felvétel" különeljárási díját. Ez a bme-n pl. 4500 forint/kurzus.
Amúgy ha az aláírásod se lenne meg, és a tárgy pl előadás-gyakorlat-labor kombinációból állna, az már 3x4500 forint lenne.
Szóval mindenképpen fizetős. És hogy járok jobban, ha feljelentkezve maradok és úgy nem megyek el, vagy ha lejelentkezek?
Köszönöm a segítségeket! Ment a zöld.
Ha lejelentkezel.
Ha felvetted és nem jelensz meg, "vizsgától való távolmaradás"-nak minősül, melynek anyagi vonzata lesz. (Nálunk ez BME-n 5500Ft, 15 napos befizetési határidővel)
Ha tudod igazolni a távollétet, pl orvosi papírral, akkor nem kapsz pénzbüntetés.
A pénzbüntetésen kívül amúgy semmilyen más következménye nincs, ráadásul a távollét nem számít bele a max 6 vizsgaalkalomba.
Ilyenkor viszont azokkal tolsz ki, akik a betelt létszám miatt nem tudtak idén többet vizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!