Hány évig is lehetek államilag támogatott képzésen?
Jól tudom, hogy 6 évet támogat az állam?
Olyat csinálhatok tegyük fel, hogy egy időben 3, 3 éves képzésre járok, így 6 év alatt 9 diplomát szerzek? (Nem fogok ilyet csinálni, csak érdekel.)
Vagy csak az egyik lehet államilag támogatott, ha egyszerre 2 szakra járok?

12 félév (tehát tényleg 6 év).
De ha 3. félév előtt elkezdesz egy másik szakot, és párhuzamosan végzed, akkor egynek számolják a félévet.

Hát az OKJ totál független. 23 v 24 éves korig (nem tudom pontosan) az első OKJ ingyenes. Semmi köze a fősulihoz/egyetemhez. Szóval OKJ-t aztán nyugodtan csinálhatsz.
A párhuzamos képzés amit írtam tuti, csak azt nem tudom, hogy ha megszerzed az egyikből a diplomát, utána kell-e rögtön fizetni, vagy ha van még támogatott féléved, akkor nem. OKM-nél érdemes utánakérdezni:)

Első vagyok:
Tehát ami biztos:
- 12 félévet finanszíroz az állam
- az OKJ teljesen független, 23 v 24 éves korig az első ingyenes
- ha a 3. félévig elkezded a másik főiskolai vagy egyetemi szakot, akkor a párhuzamosan végzett képzéseket egy félévnek számolják
Amit nem tudok:
Ha megszerzed az első diplomát, akkor utána automatikusan kell-e fizetni a másikért.
Tehát pl elkezded az x szakot, mellette 2. év elején az y szakot. Befejezed az x szakot, megkapod a diplomát, de y szakból még van mondjuk 2 félév. Itt nem tudom, hogy rögtön kell fizetni, vagy ha maradt még a 12 félévből, akkor felhasználhatod-e.
Ezt az OKM-nél kérdezd meg:)

Na akkor elvileg ha elvégzem a BSc-t, utána az MSc-t, akkor egyikért se kell fizetnem?
És akkor az első OKJ hány éves korig ingyenes? Erről tud valaki biztosat?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!