Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hány évig is lehetek államilag...

Hány évig is lehetek államilag támogatott képzésen?

Figyelt kérdés

Jól tudom, hogy 6 évet támogat az állam?

Olyat csinálhatok tegyük fel, hogy egy időben 3, 3 éves képzésre járok, így 6 év alatt 9 diplomát szerzek? (Nem fogok ilyet csinálni, csak érdekel.)

Vagy csak az egyik lehet államilag támogatott, ha egyszerre 2 szakra járok?

2010. jún. 4. 08:15
 1/10 anonim ***** válasza:

12 félév (tehát tényleg 6 év).

De ha 3. félév előtt elkezdesz egy másik szakot, és párhuzamosan végzed, akkor egynek számolják a félévet.

2010. jún. 4. 08:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Szóval hogyha most elkezdek egy 6 féléves szakot, majd a 2. félév után egy 2 féléves OKJ-s képzést, akkor a végén még mindig fog maradni 6 félév államilag támogatott képzésem úgy, hogy közben már van egy 3 + 2 éves diplomám?
2010. jún. 4. 08:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja bocs, a 2. félév után egy 4 féléves OKJ-s képzést akartam írni (szóval 2 év).
2010. jún. 4. 08:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Én még ott tartok, hogy csak az első diploma megszerzéséig lehet az áll. tám. , az is tanulmányi eredménytől függően.
2010. jún. 4. 08:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Na, akkor valaki mondjon már valami biztosat.
2010. jún. 4. 09:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát az OKJ totál független. 23 v 24 éves korig (nem tudom pontosan) az első OKJ ingyenes. Semmi köze a fősulihoz/egyetemhez. Szóval OKJ-t aztán nyugodtan csinálhatsz.

A párhuzamos képzés amit írtam tuti, csak azt nem tudom, hogy ha megszerzed az egyikből a diplomát, utána kell-e rögtön fizetni, vagy ha van még támogatott féléved, akkor nem. OKM-nél érdemes utánakérdezni:)

2010. jún. 4. 09:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Tehát ami biztos:

- 12 félévet finanszíroz az állam

- az OKJ teljesen független, 23 v 24 éves korig az első ingyenes

- ha a 3. félévig elkezded a másik főiskolai vagy egyetemi szakot, akkor a párhuzamosan végzett képzéseket egy félévnek számolják

Amit nem tudok:

Ha megszerzed az első diplomát, akkor utána automatikusan kell-e fizetni a másikért.

Tehát pl elkezded az x szakot, mellette 2. év elején az y szakot. Befejezed az x szakot, megkapod a diplomát, de y szakból még van mondjuk 2 félév. Itt nem tudom, hogy rögtön kell fizetni, vagy ha maradt még a 12 félévből, akkor felhasználhatod-e.

Ezt az OKM-nél kérdezd meg:)

2010. jún. 4. 09:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha megszerzed a diplomád, és marad még államilag finanszírozott féléved, akkor arra még nem kell fizetni!
2010. jún. 4. 09:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Na akkor elvileg ha elvégzem a BSc-t, utána az MSc-t, akkor egyikért se kell fizetnem?

És akkor az első OKJ hány éves korig ingyenes? Erről tud valaki biztosat?

2010. jún. 4. 10:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Bsc után végezheted ingyen az msc-t.
2010. jún. 4. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!