Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak, ha a stresszt...

Hogyan tanuljak, ha a stressztől le van blokkolva az agyam?

Figyelt kérdés

12-ikes vagyok és holnap lesz egy félévi vizsgám, ami elég sokat ér. igaz olyan tantárgyból, aminek a jegyei nem számítanak nekem sehova, de azért szeretnék jól teljesíteni, főleg mert eléggé lerontottam az átlagomat belőle.

de egyszerűen nem tudok tanulni. az elmúlt héten igyekeztem szinte minden nap készülni rá, de már akkor is nehezen ment és egy nap kb egy leckét sikerült átvennem. erre ma semmire nem emlékszem, és tényleg semmire. teljesen bepánikoltam, és azóta nem is tudok tanulni, már annyi kudarcom volt, mert elfelejtettem amit tanultam, és leblokkoltam a dogánál, és ez félelemben tart és nem is merek már leülni elé, tudom hogy amit egy hét alatt nem sikerült megtanulnom, azt ha elfelejtettem ma már nem fogom tudni mind megtanulni. nem tudom milyen módszer van amitől tudok tanulni az agyamat blokkoló stressz ellenére is? nektek mondjuk beválik ha pl megy egy film vagy videó a háttérben? mert erre gondoltam, hátha ez olyan mindennapi érzést kelt bennem, de közben meg lehet pont eltereli a figyelmem.. nektek mi válik be?

2018. jan. 2. 16:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Túlgondolod a dolgot.

"ami elég sokat ér. igaz olyan tantárgyból, aminek a jegyei nem számítanak nekem sehova" - Akkor nem ér sokat. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne tanulj vagy hogy felesleges lenne, hanem felesleges stresszelni rajta.

Illetve ma már tényleg felesleges belekezdeni, csak még nagyobb lenne a pánik. Én úgy szoktam, hogy jó előre beosztom, hogy melyik nap mennyit tanulok (reális mennyiséget egy napra, napi 8-10 óra hosszú távon csak a stresszt növeli), plusz vizsga előtti napot nem számolom (ekkor még át tudom nézni azokat a részeket, amik nem annyira mennek).

Illetve elég gyakran járkálva tanulok. Nálam a film elvonja a figyelmemet. De klasszikus zene mellett jobban tudok koncentrálni. Tartok néha szüneteket (pl. tételek között 10-15 perc). Kb ennyi.

2018. jan. 2. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!