Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a szüleimet?

Hogyan vegyem rá a szüleimet?

Figyelt kérdés

Műszaki suliba járok,de már egyátalán nem tetszik az iskola. Fogalmam sincs mi akarok lenni,rosszul választottam. Át akarok menni egy gimnáziumba. A kérdésem pedig az lenne, hogy hogy mondjam el a szüleimnek,hogy érzékeltessem hogy nem szeretnék oda járni? Sok minden érdekel. A humán tárgyaktól megkezdve a reálig minden.

Át tud venni egy gimnázium még? A válaszokat előre is köszönöm.

2017. dec. 23. 23:40
 1/6 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Természetesen ők tartanak el, de ez a TE életed, a TE időd és ha nem tetszik, nem megy, akkor nem szabad erőltetni. Egyrészt ha nem szereted, nem is nagyon fogod tanulni, másrészt egy idő után lelkileg formál át a dolog, mert szembemész önmagaddal (feleslegesen). Ha jók a tanulmányi eredményeid, bárhová átvesznek, ha tényleg nem tudod mit akarsz, menj általános szakra. Nem tudom hány éves vagy, hanyadikba jársz, és hogy állsz tanulmányügyileg, ezeket jó lenne, ha leírnád és lehet még jobban is tudunk segíteni. A lényeg szerintem, hogy legyen konkrét elképzelésed hová akarsz átmenni, illetve mondd el, hogy nem tetszik a jelenlegi szakod, nem neked való, nem ezt szeretnéd tanulni és örülnél a támogatásuknak. Ha azt mondják "már elment ezzel X éved (amióta ott vagy), mondd azt, hogy inkább X menjen el, mint 4-5 (vagy ameddig tart a képzés). Nyomatékosítanám, hogy ez a Te életed, persze nem kell flegmázni meg tiszteletlennek lenni a szüleiddel, de utólag meg fogod bánni, ha hagyod magad. Minden jót kívánok!

2017. dec. 23. 23:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! 9.-es vagyok. Jók a tanulmányi eredményeim. Van egy gimi, csak oda meg felvételit kellett/kell írni, én meg azt nem írtam. Ez esetben mit tudok csinálni?
2017. dec. 24. 15:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezèrt rossz, hogy 8.osztaly közepén kell 13 évesen eldönteni, hogy mi szeretnél lenni, hisz gyerek fejjel nehéz belegondolni, mi lesz, mi fog érdekelni 5-10év múlva, mi az, amiből meglehet normálisan élni.

Énis megszívtam sajnos így, leraktam egy szakmát (felnőtt fejjel bánom, hogy ezt a szakmát választottam), majd elkezdtem az érettségit utána. Próbálkoztam, hogy érettségi helyett másik szakmát rakok le nappalin, de nem lehetett sajnos, pedig többre mentem volna azzal a szakkal, mint az érettségivel.

Te még időben vagy, beszélj a szüleiddel, szerintem megfognak érteni. Ha belementek, fel kell venni a kiszemelt iskolával a kapcsolatot, és majd ők tájékoztatnak, hogy hogyan tovább.

2017. dec. 25. 00:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnálom és köszönöm a válaszod! Most már ráveszem magam és elmondom nekik.

Ui: Bocsánat a piros kézért. A zöldre akartam nyomni,csakhogy telefonon vagyok,és mellényomtam. Nagyon sokat jelent nekem a válaszod,köszönöm!

2017. dec. 25. 02:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, akit lepontoztál szerintem, a második választ nem én írtam. Majd írd meg, hogy alakult a dolog :)
2017. dec. 26. 22:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet, kedves kérdező?:)
2018. márc. 8. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!