Középszintről ( kicsivel alatta ) mennyi idő alatt lehet felkészülni emelt biológia érettségire?
Elkezdtem egy egyetemet, de rájöttem hogy nem szeretem. "B" opciónak a mentőtiszti vagy az orvos egyetem volt ott, de mivel nincs biológia és kémia érettségim, továbbá majdnem 400 pontom van, kézenfekvő lenne a mentőtiszti.
Utána olvastam hogy milyenek a mentőtiszti főiskolák, egyetemek ( én konkrétan orvosi és mentőtiszti esetében is a debrecenit néztem ) és nagyon sokan mondták hogy aki meg tudja csinálni a mentőtisztit, jó eséllyel az orvosira is képes.
Itt jön életbe a kérdés: lehetséges alig több mint 5,5 hónap ( pár nap híján fél év ) alatt felkészülni rá, ha csak biológiát és kémiát tanulok? Az összes többi tárgyam megvan, meglehetősen jó eredménnyel, így "csak" ezt a kettőt kellene 5,5 hónap alatt emelt szintre hozni. Ráadásul nem vagyok az a lusta fajta, ugyan nekem is vannak pihenő napjaim, de ha kell a hétvégét is rászánom, felkelek korábban és fekszek később a tanulás miatt.
Lehetséges? Mennyi idő felkészülni?
1# valószínűleg dolgoznék mellette, de csak tanulással foglalkoznék és csak ezzel a két tárggyal.
Úgy gondolom hogy megpróbálom az érettségit és ha sikerül akkor orvosnak, ha nem, mentőtisztnek megyek. Ha viszont azt mondjátok lehetetlen megcsinálni ( hiszen középiskolában is 2 évig tanulják fakton ), akkor inkább munka után "pihenek", nem emelt érettségire tanulok, csupán ismétlem a középiskolai anyagot, hogy a mentőtisztire menjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!