Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » OKJ tanfolyam mellett lehet...

OKJ tanfolyam mellett lehet kapni valamiféle pénzügyi támogatást/segélyt?

Figyelt kérdés

Egyetemistaként a szociális és tanulmányi ösztöndíjból, meg a diákmelókból szépen eltengek, otthonról csak annyi támogatást kapok ami a kolimat fedezi. Jövőre viszont el szeretnék végezni egy 2 éves nappalis OKJt, ahol ha hétvégén melózok is szombatvasárnap 8-8 órában se jövök majd ki (többet nem tudok h-p reggel 8-16. bent leszek és sokat kell otthon is gyakorolnom, olyan okjt lestem ki magamnak), plusz a szüleim azt mondták jövőre a kolimat sem állják, bár talán azt gimis koliban meg lehet oldani ingyen, de ebben sem vagyok biztos.

Tehát jól jönne valami kis 10-20 ezres havi támogatás, azzal már úgyahogy nem éheznék. Erre OKJ-n van lehetőség? (Sanszolom hogy nincs de hátha valaki ismer valami kiskaput...)

2017. dec. 16. 20:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha nappalira mész tanulni, akkor nem jár semmilyen támogatás. Például munkaügyi hivatalba csak úgy mehetsz el, hogy már nem tanulsz tovább nappali tagozaton. Viszont azt követően is csak 1 év munkanélküli időszak után jár önkormányzati támogatás. Ez néhány évvel ezelőtt 22-ezer Forint volt. Tehát ez sehogyan sem jó.

A gyakorlat pedig általában szintén nem olyan egyszerűen működik. Általában magunknak kell keresni és csak 40 órát kell igazolni. Ezeket a többség inkább önkéntesként igazolja, mert közben van igazi munkája. Két lehetőséget mondok. 1.: beszélj a családoddal, hogy ez mennyire fontos és látod benne a jövődet. Úgy gondolom, hogy meg kéne érteni. 2.: keress inkább esti vagy szombati ütemezést és akkor kereshetsz igazi munkát. Bár tudom, hogy nappali képzésen kívül nem teljesen jól adják át a tananyagot.

2017. dec. 28. 10:43
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :) Ilyesmikre voltam kíváncsi, de szerencsére már találtam megoldást, lesz egy fél évem meg egy nyaram amikor összemelózhatok annyit hogy kiegészítse majd az OKJ melletti diákmelómat
2018. jan. 2. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!