OKJ tanfolyam mellett lehet kapni valamiféle pénzügyi támogatást/segélyt?
Egyetemistaként a szociális és tanulmányi ösztöndíjból, meg a diákmelókból szépen eltengek, otthonról csak annyi támogatást kapok ami a kolimat fedezi. Jövőre viszont el szeretnék végezni egy 2 éves nappalis OKJt, ahol ha hétvégén melózok is szombatvasárnap 8-8 órában se jövök majd ki (többet nem tudok h-p reggel 8-16. bent leszek és sokat kell otthon is gyakorolnom, olyan okjt lestem ki magamnak), plusz a szüleim azt mondták jövőre a kolimat sem állják, bár talán azt gimis koliban meg lehet oldani ingyen, de ebben sem vagyok biztos.
Tehát jól jönne valami kis 10-20 ezres havi támogatás, azzal már úgyahogy nem éheznék. Erre OKJ-n van lehetőség? (Sanszolom hogy nincs de hátha valaki ismer valami kiskaput...)
Ha nappalira mész tanulni, akkor nem jár semmilyen támogatás. Például munkaügyi hivatalba csak úgy mehetsz el, hogy már nem tanulsz tovább nappali tagozaton. Viszont azt követően is csak 1 év munkanélküli időszak után jár önkormányzati támogatás. Ez néhány évvel ezelőtt 22-ezer Forint volt. Tehát ez sehogyan sem jó.
A gyakorlat pedig általában szintén nem olyan egyszerűen működik. Általában magunknak kell keresni és csak 40 órát kell igazolni. Ezeket a többség inkább önkéntesként igazolja, mert közben van igazi munkája. Két lehetőséget mondok. 1.: beszélj a családoddal, hogy ez mennyire fontos és látod benne a jövődet. Úgy gondolom, hogy meg kéne érteni. 2.: keress inkább esti vagy szombati ütemezést és akkor kereshetsz igazi munkát. Bár tudom, hogy nappali képzésen kívül nem teljesen jól adják át a tananyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!