Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Passziváltatnátok önkéntesség...

Passziváltatnátok önkéntesség miatt?

Figyelt kérdés
Nekem ez mindig egy nagy vágyam volt, viszont eddig nem nagyon volt rá lehetőségem. Az érettségi után töltöttem a 18-at, nem mentem rögtön egyetemre, eredetileg ekkor szerettem volna kiutazni, viszont végül mások tanácsára úgy döntöttem, hogy inkább az új felvételimre, plusz érettségire és nyelvvizsgára koncentrálok. Emiatt hosszabb távú projekteket nem tudok beiktatni, max. majd a nyáron egy-két rövidebbet. Ugyanakkor én nagyon szeretnék egy egy éves projektet is kipróbálni. Tudom, hogy egyetem alatt is van nagyon sok külföldi lehetőség pl. Erasmus, campleaders és államközi ösztöndíjak, de más mikor az ember tanulni/kutatni/dolgozni/önkénteskedni megy. Úgyhogy vagy halasztok még egy évet és később megyek egyetemre (amit azért annyira nem szeretnék mert már el szeretném kezdeni és lehetséges, hogy jobb ha belekóstolok és el tudom dönteni, hogy tetszik vagy sem), vagy passziváltatok az egyetem alatt, vagy az egyetem után (ami után szeretnék mesterképzésre is menni). Időben nyílván ugyanúgy jön ki, de nem tudom, hogy melyik megoldás lenne a legjobb.
2017. dec. 8. 12:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemen nem kell megindokolnod a passziválást, 2 klikk neptunban.
2017. dec. 8. 12:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem egészen irányult a kérdés, hanem arra, hogy szerintetek megéri-e vagy, ha nem, akkor melyik másik opció lenne a jobb.
2017. dec. 8. 12:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy ez mennyire fontos neked, nem mondhatja meg más. Akármi miatt passziváltathatsz, ha elég fontos a számodra.
2017. dec. 8. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha az önkénteskedés valamilyen módon szakmához is köthető, akkor érdemes talán előbb elkezdeni a sulit, és akkor szakmai gyakorlatként is el tudsz számolni vele.
2017. dec. 8. 15:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem min. az alapképzés után, de legjobb a mester után.

Tudom, az még nagyon messze van DE! akkor már szakmai programban vehetsz részt, szakmai szemmel járhatsz a világban, más nézőpontból nézed majd a dolgokat, és beírhatod a szakmai önéletrajzodba!

Egyetem közben kimenni "veszélyes", én többeket láttam, akiket egy "sima" Erasmus is úgy "kibillentett", hogy éveket csúsztak utána, mert egyszerűen már nem tudták felvenni a "ritmust". És amikor már csak pár csúszótárgyuk volt, persze elkezdtek főállásban dolgozni (ami érthető is), de nem a szakmában, hiszen diplomájuk még nem volt, és nagyon megkínlódtak a végével:S

Persze, lehet, hogy más meg egy csomó jó példát látott, én csak azt írtam le, amit én tapasztaltam.

Addig is kimehetnél nyáron önkénteskedni, pl. EVS-sel, pár hetestől több hónapos ösztöndíjakig széles a választék!

2017. dec. 8. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!