Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti passzíváltatnátok magatokat...

Ti passzíváltatnátok magatokat a helyemben?

Figyelt kérdés
A családom elszegényedett az utóbbi 1-2 évben és már nem tudnak anyagilag támogatni. Az egyetem mellett nem tudok munkát vállalni, sokat kell tanulnom, nem büfé szakra járok. Nyáron mindig dolgozom, sőt még a vizsgaidőszak egy részében is, ha sikerül. Amikor elkezdtem az egyetemet még biztos anyagi hátterünk volt, most viszont nincs. Viszont ezen a féléven kívül már csak 1 évem van hátra és nagyon szeretem ezt tanulni. És szeretnék is benne dolgozni. Most viszont úgy érzem, hogy esélytelen ez az egész. Arra gondoltam, hogy otthagyom az egyetemet és kimegyek küldöldre egy időre, ahogy sokan mások is. Így viszont nagy valószínűséggel már nem fogom befejezni. Senkit sem ismerek, aki visszajött volna külföldről csak azért, hogy befejezze az egyetemet. De ha most otthagyom, akkor meg minek kezdtem el? Nagyon tanácstalan vagyok.

2015. máj. 4. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Államilag támogatott vagy fizetős szakon tanulsz? Lakhatásod hogy van megoldva, otthon élsz, albérletben vagy koliban? Ösztöndíjak?
2015. máj. 4. 16:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Államilag támogatott vagy fizetős szakon tanulsz? Lakhatásod hogy van megoldva, otthon élsz, albérletben vagy koliban? Ösztöndíjak?

Államin vagyok, otthon lakom az ösztöndíjam meg elmegy a bérletre és a kajára. De ezekre se teljesen elég.

2015. máj. 4. 16:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha a család anyagi háttere nem túl jó mostanában, akkor lehet, hogy érdemes szociális ösztöndíjat igényelni. Nem csak az egyetemen keresztül tudsz, nézz utána, van-e a lakóhelyed önkormányzatánál lehetőség Bursa Hungarica ösztöndíjra való pályázásra. Az is szociális alapú. Én most fél éven keresztül 13 ezer forintot kapok arra havonta.
2015. máj. 4. 16:14
 4/5 A kérdező kommentje:
MEgnéztem a Bursa ösztöndíjat. Most nem lehet igényelni, majd csak ősszel, ha jól láttam.
2015. máj. 4. 16:27
 5/5 anonim ***** válasza:
semmiképp se hagyd ott az egyetemet.Fejezd be. Menni fog, csak ne szalaszd el a lehetőségeket.
2015. máj. 5. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!