Érettségi után mit csináljak? Tanácstalan vagyok.
Elvégeztem a gépiforgácsoló szakmát és a ráépülő cnc gépkezelő képzést, viszont már egyáltalán nem tetszik a dolog és nem igazán tudnám elképzelni magam ilyen munkakörben.
Most 2 éves érettségin vagyok, de nem tudom, hogy ez után mi tévő legyek
Visszagondolva megbántam, hogy ezeket végeztem el, de így alakult...
Ami mostanában érdekel az a számítógépes programok használata pl. Photoshop
Érettségi után érdemes valami ilyesmivel kapcsolatos képzést elvégezni vagy maradjak a szakmámban?
Van olyan itt aki pl.nem a tanult szakmájában dolgozik?
A segítséget,tanácsokat, tapasztalatok megosztását megköszönném.
20f
Ha el tudsz helyezkedni, akkor próbáld meg. Mellette tudod magadat képezni akár hivatalosan, akár önszorgalomból.
Az a baj, hogy mondjuk egy grafikusi álláshoz nem elég mezei tudás. Mélyebb ismeretek, és több szoftver ismerete is elkellhet, ha nem csak ilyen MarcsiWebshop-kaliberű munkákra pályázol.
Van egy ismerősöm, aki szorgalmasan, de nem túl következetesen gyűjti az OKJ-kat, és szerintem ez hülyeség.
Szerintem az első az lenne, hogy nézz utána, milyen skillekre, papírokra van igény, és csak utána kezdj el tanulni. Leragadni a tanulás korában nem lehet, de feleslegesen sem szabad herdálni az időd.
Velem is hasonló a helyzet
Nekem se jött be a cnc s vonal és én is inkább a számítógép felé fordulnék:D
Sot még kB egy korú is vagyunk, szóval ez én is lehetnék :D
Köszönöm a válaszokat.
2.válaszoló, neked mik a terveid később ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!