Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha kikészít az...

Mit csináljak, ha kikészít az iskola?

Figyelt kérdés

Nagyon igyekszem jó jegyeket kapni, de szinte semmit nem alszom, hajnalig tanulok majdnem mindennap. Alapból rossz alvó vagyok, minimum egy-két órát csak fetrengek. Leghamarabb általában fél 2 vagy 2 óra hogy elalszom, de ez is ritka. Egésznap csak zombiként mászkálok, szédülök, fáj fejem. Emellett kollégista vagyok, így sosincs kb. egy perc nyugalmam se. Szeretem, mert csak emiatt van még szociális életem, de nem tudok relaxálni, egy filmet megnézni vagy bármi apró dolgot csinálni, amivel egy kicsit kizárhatom az embereket. Ha érettségiig így haladok biztos vagyok benne, hogy az egészet elrontom. Most is sokszor sírógörcsöt kapok, mikor még éjfélkor is a felénél tartok a tananyagoknak, pedig az se szokásom. A tanárok is ellenszenves viselkednek, pedig csak fáradtak vagyunk azért nem tudunk koncentrálni az órákon, de semmi együttérzés nincs a nagy részükben.

Megértem, hogy érettségi de pszichésen nagyon leterhelnek. Nem vagyok rossz tanuló, de teljesen elveszik a kedvem a tovább tanulástól.

Valaki aki már megküzdött ezzel, nincs valami lehetőség, hogy azért lelkiekben egészségesen végig tudjam vinni az évet, és ne is rontsak az átlagomon?

2017. nov. 16. 23:18
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Csak rosszat teszel ezzel a fél 2ig tartó tanulásokkal ugyanis nem vagy elég kipihent tehát nem fogod föl a dolgokat olyan könnyen mintha pihennél. A suli max 3-4ig tart gondolom utána egy kis pihi hogy ne terheld túl magad majd 1-másfél óra tanulás. Ennyi pont elég egy napra.
2017. nov. 16. 23:36
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Pontosan ahogy az első mondja.

Egyébként milyen szakra akarsz menni egyetemre? Illetve hány pontot kell elérni?

Mert, ha olyan ~350 körül, vagy alatta, akkor (akár számold ki) "felesleges" jó jegyeket szerezned minden tantárgyból. Van két tantárgy oda, amin duplázhatsz akár és akkor tényleg nem számítanak az év végi jegyeid. Illetve, ha valahogy sikerülne egy jó angol emelt érettségit (körülbelül középfokú nyelvvizsga) leraknod, akkor kapásból lenne ~74-78 pontod (ugye +50 emelt szint és +24 vagy +28 a középfokú nyelvvizsgáért), szóval olyan ~270-280 pont kellene, ami 2db 70%-os érettségi például.

Mindegy, majd utánaszámolsz ha érdekel, az egésszel annyit akarok mondani, hogy, lehet, hogy "felesleges" év végén mindenből négyesnek, meg ötösnek lenned, ha ez ennyire kikészít. Jó, ha az vagy, szép, ha az vagy csak nem biztos, hogy megéri...

2017. nov. 16. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

- az iskolapszichológust érdemes felkeresni és beszélgetni vele erről

- valószínűleg nem tanulsz megfelelő technikával, ha minden nap hajnalig kell tanulnod, ezt is érdemes átgondolni

2017. nov. 17. 07:11
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Ha nincs iskolapszichológus, keresd a pedagógiai szakszolgálat pszichológusát.
2017. nov. 17. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Jobban oszd be az időd, és kapcsolódj ki. Az sem ártana, ha tudnád, hogy miért tanulsz, a célod motiválna a tanulásra.
2017. nov. 18. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!