Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elfojtott agresszióm van? Mit...

Elfojtott agresszióm van? Mit tegyek? Kikészít az iskola! Vagyis inkább a tanárok.

Figyelt kérdés

Majdnem minden nap felidegesítenek azok a retek tanárok és nem tudom kiadni magamból, így elfojtom mert nincs más választásom. Van egy szívbetegségem, az éven műteni fognak és nem tesz túl jót neki a sok idegeskedés. Szeptemberben jött elő a betegségem, nem tudom, hogy nem-e a suli miatt. Mindig attól félek, hogy megbukok (félévkor van tuti bukásom de már leszarom) magyarból is megbukok szerintem, de a szüleim tudják, hogy a tanár hibája mert tavaly végig 5-ös voltam belőle. A töri tanár már első nap óta ellenszenves, azóta utáljuk egymást, embert ennyire még nem utáltam. Egyszerűen azt érzem, hogy örülnék a halálának komolyan. Meg akart buktatni, bemagoltam 3 anyagot, mindenre tudtam válaszolni egyből és 4-est adott, megadta a kettest. Még felelés előtt azt mondta, hogy nem adja meg, nagyon ideges lettem, megkérdeztem kétszer szépen nyugodtan, hogy kimehetek-e 1 percre csak az ajtó elé, felőlem nyitva is maradhat és nem engedett ki, beindult miatta a szívem, annyira felidegesített. Annyira jó lenne kimenni óráról pár perce és belerúgni valamibe vagy csak kiabálni egy nagyot, vagy nem tudom. Az a baj, hogy így mindent elfojtok és ez káros az egészségre. Már komolyan tekerek egy füves cigit, reggel elszívom és úgy fogok bemenni órára :D nem ám, azt se tudom honnan lehet szerezni. Nem merek túlságosan beszólni a tanároknak mert itt középsuliban már igazgatóit is adnak érte meg az egyik barátnőmet majdnem kirúgták. Nem tudom elfogadni azt, amikor valakinek rohadtul nincs igaza, de tűrnöm kell a hülyeségét minden egyes alkalommal.

Mit tehetek ilyenkor azon kívül, hogy elfojtom?

15/L

2013. jan. 2. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztosan van olyan sport, amit a szívbetegségeddel együtt, kíméletesen űzhetsz, kérdezd meg az orvosodat mit ajánl. Suli után akkor kieresztheted a dühödet és az energiáidat. Azonban mást nem tudsz csinálni, nem éri meg a tanárral feleselni, viszont osztályt biztosan válthatsz félévkor is akár. Nálunk a barátnőm félévkor ment át egy másik osztályba, és annak az osztálynak teljesen mások voltak a tanárai, biztos nektek is van ilyen osztály. És akkor a szünetekben találkozhatsz ugyanúgy a barátaiddal is.
2013. jan. 2. 21:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Suli utánra már lenyugodok, ez a baj. Olyankor már úgy vagyok, hogy szarok bele az egészbe, az sem érdekel, hogy a szüleim mit fognak hozzá szólni, akár meg is verhetnek. Nekem arra a jó félóra-órára kellene valami megoldás. Egy osztály van a miénken kívül de csak 1-2 tanár más. A törit meg ilyen szarokat ugyanaz tartja nekik is.
2013. jan. 2. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Keressetek a szüleiddel egy könnyebb iskolát, mert abból, amit leírtál, nem a te szintednek megfelelőbe jársz. Ezért ez a sok kudarcélmény és stressz. Amint a képességeidnek, lelki és szellemi alkatodnak megfelelőt találsz, nem fogsz annyit idegeskedni és a szívproblémáidon is segít.

Az elfojtás nem megoldás. A dühöngés magadban, vagy otthon a szüleidnek szintén nem megoldás. Kérhetsz segítséget az ofőtől is.

2013. jan. 4. 18:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Nahát, osztályfőnök, a másik szépség. Ha rajta múlna megdögölhetne az egész osztály. Nem szeret minket, alig foglalkozik velünk, csak tudnám hogy akkor minek választott tanári pályát. Ez egy szakképző, ad érettségit. Ettől lejjebb csak akkor megyek ha tényleg annyiszor megbukok, hogy kirúgnak. (Ennek a sulinak van egy szakmunkás része ami tele van analfabéta cigányokkal, azok kerülnek oda akik lógnak, nem tanulnak és problémásak.) Ez a suli csak 1-2 tanár miatt szar.
2013. jan. 6. 00:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt.. Középsuli electrotechnika. Minden nap az agyvérzés kerülgetett, úgy mentem be reggel suliba hogy ma szétoltok minden tanárt, ott meg semmi, magamba idegeskedtem. Kihívott felelni, mindent tudtam és 3as. Néha csak úgy bekerültek egyesek a naplóba amit nekem senki nem említett. Közelgett a félév, reggelente megittam 1 pálinkát mert már nnembirtam idegekkel. Félévkor átmentem más osztályba, az utolsó hetekbe leoltottam minden tanárt, fegyelmin is voltam. ("tanárúr ugye tudja hogy a feleséggével nem csak maga kufircol?" ezért mentem fegyelmire) Másik osztályba SOKKAL SOKKAL SOKKAL jobb. 1000* jobb, és már szimte soha nem idegeskedek iskola miatt.
2015. febr. 10. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!