Angol nyelvű szakra elég a középfokú nyelvvizsga?

"Olvastam itt, hogy az anglisztikára elég a középfokú is."
- Ahhoz képest az emelt szintűt is meg kell írni, ami azért nehezebb, mint a középfokú.
"Én gazdasági szakra szeretnék menni angolul, elég oda az üzleti középfokú nyelvvizsga?"
- Sehol nem írnak ilyen feltételről (bár semmibe nem kerül az adott intézményt ezzel kapcsolatban megkeresni), ahogy anglisztika szakon sem. Viszont felnőtt emberektől elvárják, hogy ne válasszon olyan szakot, amelyet nem tudna elvégezni. Nincs értelme pl. egy középfokút kérni, mert középfokú nyelvtudás és középfokú nyelvtudás között óriási különbségek vannak. Olyan angol tudás, amellyel éppen összejött aegy középfokú értelemszerűen nem elég.
Régen felvételiztettek ilyen szakokon a nyelvtuáds felmérésére; mára sajnos ez megszűnt.

Valójában nem a papír számít, hanem hogy igazából milyen szinten állsz. Vannak, akik például 3 éve tettek le egy nyelvvizsgát, de azóta nem foglalkoztak a nyelvvel, így szinte nem is beszélik.
A suliban az első hónapok nehezek lesznek, nem fogsz mindent érteni, de utána belerázódsz. Nem ezen szoktak kibukni az emberek.
A középfokú nyelvvizsgám az megvolt, de túl sokra nem mentem vele. Fontos, hogy jól tudd az angolt, illetve ha nem (azért nem a sívó nullára gondolok),legyen benned elég kitartás a felzárkózásra, mert van nyelvi alapvizsga ahol alaposan megrostálják az embereket. Erre az első évben még rágyurhatsz.
Az órákon különösebb gondom nem volt, egy hónap kellett mire megszoktam, hogy csak angolul van minden, sok tanár anyanyelvű, nem beszél magyarul, és így velük is csak angolul tudod megbeszélni a gondjaid. Ami kicsit nehéz volt, az szókincs elsajátítása. Középiskolában általános dolgokról van csak szó, itt viszont irodalomból, és nyelvészetből, meg országismeretből meg kell tanulni a szakszavakat. (hasonlat, megszemélyesítés, versszak, jambikus verselés, összetett mondat, visszaható névmás, rímképlet, beszédhangok, mássalhangzó, magánhangzó, foghangok, zöngés, zöngétlen hangok stb. ) De nem vészes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!