Egyetemista vagyok, tanulnom kéne, de képtelen vagyok abszorbálni azt amit olvasok. Mit tegyek?
#1-2, a kérdező írta helyesen.:-) Arra gondolt, hogy nem bírja "felszívni" a tananyagot, az abszolvál teljesítést jelent (pl. vizsgáét.) Akkor okoskodj, ha ismered a latin eredetű idegen szavak jelentését.:D
Kérdező, menj ki, és sétálj vagy fuss egyet, kapcsolj ki teljesen legalább egy órára. Utána egyél, aztán gyürkőzz neki.
Én ugyanígy vagyok vele. Mindenki más basszus 30 órát tanul a 24-ből, 100 oldal beadandót ír meg úgy hogy ránéz a billentyűzetre és hopp kész is van...
Én meg hiába spenolom fel maag mhogy "most bemegyek a könyvtárba és megcinálom!!! Most menni fog és szorgalmas leszek!!!"
Aztán meg két óra elteltével HANGOSAN ÉS SZÓTAGOLVA OLVASOM A SZÖVEGET ÉS MÉG ÚGY SE ÉRTEM!
Először is mi az oka?
Pl.:
- az eredményeid alapján jutottál be, de foggalmad nincs minek?
- valamilyen előny miatt jutottál be(protekció), pedig Te vájár/kubikos/stb. akarsz lenni?
- betegség?
Ha ez kiderül számodra (ne mi mondjuk már meg), akkor előrébb leszel a megfejtésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!