Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van a szakmák közt...

Miért van a szakmák közt ennyi viszály?

Figyelt kérdés
Úgy értem, én szakmunkás iskolába járok...És minden szakma osztálya közt, évfolyamoktól függetlenül nagyon sok a viszály. Például a fodrászok utálják a női ruha készítőket, és fordítva..De ez inkább a fiú szakmákban van...burkoló-asztalos-festő-gépész-szerszámkészítő...nagyon sok a viszály...A két utolsó említettnél van a legtöbb kissebbségi...nálunk minden héten(főleg miattuk sajnos) van verekedés...és néha nagyon durván...van hogy kint van a rendőrség, mentők is már...persze az nem minden héten...és nem nagyon lehet velük mint kezdeni...mitől lehet ennyi viszály? 18/L
2010. máj. 30. 12:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

mert mások a bértarifa rendszerek a szakmák közt.

nulla munkával böszmesokat keres az egyik, a másikból a belét is kidolgoztatják, és az egyikhez képest semmit sem kap.

ez van.

de mi diplomások is utáljuk egymást, nem csak ti szakmunkások.

2010. máj. 30. 13:07
 2/12 A kérdező kommentje:

De ez még annyira mind1...

Senki nem keres semmit...Majd maximum suli végén...

A bérrel semmi baj, mindenki nullán van...:)

2010. máj. 30. 13:09
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

igen, csak a diplomások nem verik meg egymást.

tény, hogy utálom a nagyképű jogászokat meg orvosokat, de nem fogok velük ölre menni, csak azért mert én bölcsész vagyok, és csórón fogok megrohadni :)

bár ezért jobb az egyetem, mert karon belül azért nincs balhé. bár múltkor a sportnapon fújjoltunk az ÁJK-sokra rendesen.

2010. máj. 30. 13:11
 4/12 anonim ***** válasza:
39%
mi műszakisok gyűlölünk titeket humánszakosokat!
2010. máj. 30. 13:16
 5/12 anonim ***** válasza:

na igen, a bölcsészeket mindenki utálja. mi vagyunk az ingyenélő szakadt tarisznyások.

egyébként higgyétek el, szívesebben mentem volna közgázra, de sajnos matekból nem vagyok annyira jó, hogy gond nélkül elvégezzem.

bár amit most tanulok kezdem egyre inkább megszeretni :)

2010. máj. 30. 13:17
 6/12 A kérdező kommentje:

Na:D

Akkor mi a szakmunkással...Mind1...

Utálják egymást...

De a sok kissebbségi mindenkinek beszól. aztán megy a bunyó...A sulink 70% kisebbségi...:S

2010. máj. 30. 13:23
 7/12 czibles ***** válasza:

arra nem gondoltál, hogy nem azért van a sok verekedés, mert más szakmát tanultok? esetleg jó oknak, hogy miért verjük agyon a másikat.

de szerintem nem a szakma miatt van, hanem a 70% miatt...

2010. máj. 30. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy a szakok/szakmák között vannak ellentétek (pl. egyetemistáknál a "bölcsészek vs. mindenki más"), de szerintem nálatok inkább az a baj, hogy 70% kisebbségi. Ők mindig balhéznak, ez a "kultúrájuk". Náluk ez a teljesen normális...

Ha bárhol (iskola, szórakozó hely, "munkahely") eléri az arányuk a 30-40%-ot ott tanítás, nyugalom vagy érdemi munka soha a büdös életben nem lesz, csak ordítozás, verekedés, lopás, rablás.

2010. máj. 30. 13:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is TTK-s vagyok, semmi gondom a bölcsészekkel, csak egy-két orvosis ismerősöm van egy kicsit elszállva magától...
2010. máj. 30. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Azért bölcsész és bölcsész közt is van különbség. Én nem szeretem ezeket a sztereotípiákat... Nincs egy atyafia tarisznyám se, nem vagyok annyira laza figura és komolyan veszem amit tanulok. (Meg a másik, én nem hívom magamat bölcsésznek, laza kézmozdulattal félretúrva a hajamat, míg a cigi lazán lóg a számban.)A sulik közt is van rivalizálás, egyik ismerősöm mondta, hogy Pesten felszáll egy metróra, már meglátja ki az eltés, elvileg ők büszkébbek magukra. De én ezt is cáfolom, mert én ismerősöm nem nagy arcú.Mindenkinek a maga dolga mit tanul, sose értettem, miért kell a másikat nyektetni a szakáért. Fogadok, ez is csak Magyarországon jellemző.

És hogy válaszoljak is, szerintem komplexus. "Nagy egyetemista vagyok, és okosabbnak hiszem magam, mert egy jobb szakon vagyok." Engem a búbánatban nem érdekelnek a "gagyibb" szakosok, ő tudja, mit akar kezdeni vele.

Amúgy ezt ajánlom mindenki figyelmébe.

[link]

2010. máj. 30. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!