A kristályvizes feladatokban ha a feladat megadja a kristályvíz tömegét, akkor az a tömeg az oldott anyag tömege?
Figyelt kérdés
Pl.: Vegyes%=13,56
megadja a feladat az oldat tömegét és sűrűségét,illetve a víz moláris tömegét és sűrűségét. Kristályvíz moláris tömege adott.Kérdés a kristályvíz tömege? Itt kiindultam a vegyes%-ból:13.56=(oldott anyag tömege/oldat térfogat)*100--->oldott anyag tömege kijött
innen pedig a kristályvíz képletébe helyettesítettem:CuSo4*5H2O:CuSO4-et ugye az előbb kaptam mega vegyes %-ból,innen már egyszerűen kilehet számolni a víznek is a tőmegét...víz tömege+CuSO4 tömege=CuSO4*5H2O
Szerintetek így jó? Remélem érthetően leírtam...:/
2017. okt. 17. 06:44
1/1 anonim válasza:
Én szívesen segítenék, de könnyebb lenne, ha leírnád a számokat is a feladathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!