Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem ingyenes az oktatás?

Figyelt kérdés

2017. okt. 11. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Mert senkit nem érdekel. Főleg fiatalok vannak a jelenlegi oktatási rendszerben. Nem potenciális szavazótábor, így soha nem is lesz ingyenes (mint például a nyugdíjasoknak az utazgatás...) Sok pénzbe is kerülne az államnak, sok átcsoportosítást igényelne, de akkor nem tudna minden utca sarkára stadiont építeni, és egy kezdő focistát is havi 200-400 rugóval tolni.
2017. okt. 11. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:
63%

Elvileg ingyenes az oktatás Magyarországon. Igaz vannak ilyen olyan módon beszedett pénzek melyek nagy resze szerintem jó helyre megy. Két gyerekem is a közoktatásban tanul. A tanévkezdés nem vágott a földhöz (sokkal megterhelőbb volt , hogy a gyerekek kinőtték a ruhákat és ruhatárat kellett cserélni).

A felsőoktatásról nem beszélnék most.

2017. okt. 11. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Ingyenes, normál esetben a felsöoktatás is, legalábbis én nem tepertem érte, de felvettek simán.
2017. okt. 11. 17:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Felsőoktatásra gondoltam, az állami nagyon magas ponthatárosak, szinte lehetetlenség a bejutás
2017. okt. 11. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
70%
A mai felsőoktatás úgy ingyenes, hogy pár évre ideláncolod magadat az országhoz (hallgatói szerződés által), azzal a címszóval, hogy "ne hogy már az adófizetők pénzén teljesen ingyen tanulj". Persze az 50. stadion megépítése vagy a nemzeti konzultációs tutyi-mutyi mehet abból (elnézést a politizálás miatt, ez csak egy vélemény).
2017. okt. 11. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!