Álmodozó, (kevésbé racionális) természettel lehetek jó mérnök? 22/L
Szóval most gépészmérnökire járok, és eddig viszonylag jól vettem az akadályokat, jó vagyok szinte mindenből. Viszont úgy érzem nem vagyok elég racionális személyiség ehhez a szakmához, amellett, hogy úgy érzem, hogy jó vagyok benne. :D Kicsit ellentmondásos, de az a kérdésem lényege, hogy egy munkahelyen például felvesznek-e egyáltalán egy ilyet, mint én, akiről első ránézésre senki meg nem mondaná, hogy mérnök, nem vagyok az a nagyon határozott fajta sem..
Szeretem a mérnöki tárgyakat, mert lefoglalják az agyamat, és szeretek belemélyedni egy-egy feladatba, ha ezt kérik. Viszont szabadidőmben nem foglalkoztatnak igazán ezek a dolgok, inkább "humán" dolgokkal vagyok elfoglalva, a művészetek a szerelmem, és amikor ezekbe belemerülök, akkor úgy érzem, nem is vagyok mérnöknek való, mert nem ez az életem, nem nézek utána mérnöki dolgoknak szabadidőmben, meg ilyenek.
Szóval milyen egy jó mérnök személyiségre?
Ha a munkádra tudsz koncentrálni napi 8 órában, akkor kinek lehet beleszólása abba, hogy a többi idődben mit teszel?
Ha a rád bízott mérnöki feladatokat az elvárt szinten végzed el, kinek lehet akár csak véleményezési joga is (nem hogy irányítási), h a szabadidődben mással foglalkozol?
Az állásinterjúkon azt hangoztasd majd, h mennyire elvarázsolt/művész/humán lélek vagy.
Sok szerencsét az életben, és maradjon meg a tulajdonságod, h minden életterület érdekel.
Én informatikával foglalkozom és szabadidőmben kertészkedek meg főzök. Mind a kettő pihentet, feltölt energiával. 9-10 óra számítógép után örülök ha kimozdulhatok a szabadba.
Ha valaki 0-24-ben ugyanazt tolja, akkor szerintem beszűkül a személyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!