Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Turizmust, szabad bölcsészt,...

Turizmust, szabad bölcsészt, kommunikációt és egyéb büfé szakokat csak az végez aki máshova nem jó mert reménytelen matekból, vagy van olyan aki tényleg ez szeretne lenni?

Figyelt kérdés
2017. okt. 8. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Hát az egy dolog hogy ki mi szeretne lenni, az meg más hogy munkát ugyan nem fog kapni:-D
2017. okt. 8. 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Nagyobb részt tényleg olyanok tanulják ezeket, akik a matek vagy más miatt nem tudnának nehezebb szakot elvégezni, viszont azért vannak olyanok akik tényleg ezt szeretnék tanulni. Mindhárom szakról van ismerősöm, akik konkrétan ide készültek és nem csak azért tanulják ezeket, mert máshiva nem vették fel őket. Főleg hogy turizmushoz azért kell egy kevés matek tudás, a bölcsészetről meg hamar menekül, akinek nem ilyen a beállítottsága.
2017. okt. 8. 14:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Én nyelvszakon szeretnék majd tanulni, amit ugye a közvélemény szintén a büfé kategóriába sorol. Emelt matek-infós voltam, jó is voltam ezekből a tárgyakból és eleinte mérnöknek készültem mert azt gondoltam, hogy az majd milyen jó lesz, a csapból is az folyik, hogy az a legjobb meg így BME úgy BME stb., aztán rájöttem, hogy hiába szeretem a matekot, de engem ez a műszaki vonal egyáltalán nem érdekel. Utána inkább közgáz irányba keresgéltem mert az is matek, de rájöttem, hogy engem igazából nem vonz az üzleti szféra sem, a marketing, menedzsment stb., szóval arról is letettem. Úgy voltam vele, hogy inkább olyat szeretnék tanulni, amit tényleg szeretek és érdekel, még akkor is, ha esetleg kevésbé keresett és mások lenéznek emiatt vagy haszontalannak tartják magát a szakot és az ott végzetteket.
2017. okt. 8. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, egy jó nyelvszak az nem büfészak, legalábbis szerintem. Mondjuk itt nem angolra vagy németre gondolok, hanem ritkábbra, a ritka nyelvet jól beszélő szakemberekért kapkodnak a vállalatok
2017. okt. 8. 15:21
 5/9 Estádio de Felchút ***** válasza:
90%

Angol-svéd/dán/norvég felsőfokú, folyékony nyelvtudással egy pályakezdő diplomás magasabb fizetést kap, mint egy mérnökinformatikus.

SSC-k ész nélkül fizetik a folyékony, ritka nyelvtudást, egymásra licitálva.

Kijössz bölcsészkarról, beszélsz 2-3 nyelven folyékonyan (angol+ritka nyelvek), és 250-300 nettótól indul a beszélgetés. Vagy matek, vagy idegen nyelvek, de a legjobb, ha mindkettőből penge vagy.

2017. okt. 9. 19:34
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Nézd meg a Corvinuson a kerettantervet! G karon mindenki ugyanazt tanulja az első kb 3 félévben, a turizmusosok is, ha nem vagy jó matekból kihullassz azonnal. Annyira büfészak, hogy pontosan ugyanazt tanuljuk a képzés elején, mint az AKsok, de segáz...Analízis, Mikro és makroökonómia és még sorolhatnám. A turizmus is közgazdász szak.
2017. okt. 14. 17:32
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, hiába közgáz szak ha nem fogsz vele elhelyezkedni...nem attól büfészak valami mert nincs matek, hanem mert a munkaerőpiaci értéke egyenlő a nullával.
2017. okt. 14. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Turizmusom végeztem és suli utolsó éveiben meg aztán végzés után is volt munkám, azóta is van. (Nem, nem gyorséttermi munka),annyira feltud dühíteni, amikor leszólják azokat, akik ezt választották. Persze amikor nyaralni megy a nagyképű senkije, akkor nem tűnik fel neki, hogy a kényelmét a szállodában, az utazás közben mi biztosítjuk és teszünk meg mindent érte. Ami nem egyszerű feladat, több nyelven beszélünk, és bár lehet számvitelből nem mi voltunk a legtehetségesebbek, de attól még nem vagyunk kevesebbek mint ők.
2020. júl. 4. 12:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó, miért? Szobalány vagy? vagy szakács? Esetleg pénztáros a strandon? Mert ha én nyaralni megyek, az én kényelmem ők szolgálják:-D
2020. júl. 4. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!