Ha tanulói jogviszonyom van, felvételizhetek máshova?
Figyelt kérdés
Idén érettségiztem. Az orvosira és a mentőtisztire jelentkeztem. Az orvosira nem, a mentőtisztire pedig felvettek. Mivel orvos szeretnék lenni, az a tervem, hogy beiratkozok a mentőtisztire, halasztom az első két fél évemet és újra felvételizek az orvosira. Mentőtisztire azért iratkoznék be, hogy legyen diákigazolványom. Ha a mentőtisztin van tanulói jogviszonyom, lehetséges, hogy felvételizzek az orvosira? Nagyon macerás a dolog? Megéri, csak a diákigazolványért beiratkozni?2016. aug. 4. 14:20
1/6 anonim válasza:
Egyszerre több helyen is tanulhatsz, nem lenne kizáró ok a mentőtiszti. Viszont mi a célod a diákigazolvánnyal? Max diákmelózni mehetnél el passzív félévek alatt, de akkor már jobban megérné egy főállású munka. Ellenben ha aktív félévre iratkoznál be, úgy elég merész kidobni az ablakon 2 támogatott félévet.
2/6 A kérdező kommentje:
Ha felvettek az orvosira, a mentőtisztiről kiiratkoznék. Főállásban akarok dolgozni, a diákigazolvány csak a kedvezmények miatt kellene.
2016. aug. 4. 14:49
3/6 A kérdező kommentje:
Semmiképp sem iratkozok aktív félére. Vagy passzív vagy semmi.
2016. aug. 4. 14:51
4/6 anonim válasza:
Én úgy tudom passzív félévre nem jár diák, úgyhogy nem éri meg beiratkozni, ha nem akarsz soha aktív félévre menni.
5/6 anonim válasza:
Én is ezért kérdeztem, mert passzív félév alatt nincs aktív hallgatói jogviszonyod, vagyis a diákkedvezményekre sem vagy jogosult, egyedül diákmunkát vállalhatsz.
De ha főállásban akarsz dolgozni, akkor felesleges egyáltalán beiratkozni is.
6/6 anonim válasza:
Akkor felesleges beiratkozni, mert passzív félévre nem jár diák.
Inkább ne menj el beiratkozni, ha nem az a vágyad. Menj dolgozni valahova, így nem kell külön TB-t fizetni, és még tudsz is egy keveset gyűjteni könyvekre, mert az nem lesz olcsó. (1 évre még egy gyorsétterem is megoldás)
(közben persze készülj újra az érettségikre és májusban újra lerakod őket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!