Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Viccesek a szülők, hogy azért...

Viccesek a szülők, hogy azért járatják a gyerekeiket 10 különórára, hogy ez segíti őket az életben, ok, az angol, meg pl a matek az kell, de miben segít a lovaglás, karate stb az egyetemi felvételiben?

Figyelt kérdés
2017. okt. 3. 16:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%
Addig sem kell foglalkozniuk a gyerekkel, amig az különórán van.
2017. okt. 4. 16:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Gimnázium alatt simán megcsinálhatják a nyelvvizsgát, plusz egy kis otthoni tanulással. Én heti 4 angol óra mellett csináltam meg anno. De az tényleg durva ha sok különórával terhelik le a gyerekeket.
2017. okt. 4. 16:26
 13/23 anonim ***** válasza:

5-6 különóra, főleg kisgyerekek esetén szerintem sem a legoptimálisabb, pláne, ha ez már a tanulás (lecke) rovására megy. Viszont nagyon nagy különbség van e között, illetve aközött, hogy "mégis mire jó a sport?". Szerintem nagyon nem ugyanaz a két kérdés.

A sok különórára járatás oka lehet a rengeteg lehetőség, a másoktól való lemaradás félelme, a kevés gyerekre szánható szabadidő. Vagy szimplán a ló túloldala.

Személy szerint amikor én 5-es voltam, a szüleim teljes állásban dolgoztak, ami azt jelentette, hogy 5-6 körül értek haza leghamarabb. Általában a testvéremnek is több órája volt, mint nekem, illetve délutáni elfoglaltságai is voltak. Így egyedül jártam haza, egyedül voltam a lakásban jó pár órán keresztül. Nekem ez 10 évesen annyira még nem hiányzott. Úgyhogy nekem ezért is jó volt, hogy hetente háromszor fél 5-ig elfoglaltságom volt, holott magát az edzést nem szerettem, nem voltam ügyes.

Az, hogy ez segíti-e a gyerekeket az életben megint más kérdés. A sport hasznát szerintem a kézilabdás válaszolónál jobban nem lehet leírni, esetleg még azt hozzáfűzném, hogy a mozgás a tanulásra való koncentrálást is segítheti és boldogsághormont termel. Kevésbé tudományosan egyszerűen jó.

A későbbiekben pedig abban segíthet, hogy segít az egészség megtartásában, ugyanis, akinek ez a napirendjébe ivódik, az később sem fogja elhanyagolni a mozgást.

És ott a harmadik kérdés, hogy ez az egyetemi felvételiben mennyit segít, és hasznosabb-e az angol, meg a matek. Nem csak erről szól a gyerekkor, sőt, a gyerekkornak nagyon nem erről kellene szólnia. A gyerekkornak szerintem pont az élményszerzésről és a sok szabadidőről kellene szólnia (és a sport, különórák egy bizonyos kor felett általában ide tartoznak), nem pedig a túlterhelésről mindenféle tanárokkal. Az egyetemi felvételivel egy alapvetően jó tanuló diáknak elég legfeljebb 11-es korában elkezdeni foglalkozni, addigra viszont már azt hiszem nem a szülők járatják 10 különórára őket.

(Egyébként amilyen ponthatárral és tudással be lehet jutni már egyetemre szerintem már inkább az a baj, ha ehhez valakinek különtanár kell. Alapesetben ezt az iskolában bőven meg lehet tanulni, és az sem árt, ha a gyerek magától tud fejlődni és tanulni, nem egy tanártól vár megváltást (sem ő, sem a szülője).)

2017. okt. 4. 17:28
 14/23 A kérdező kommentje:

"A későbbiekben pedig abban segíthet, hogy segít az egészség megtartásában, ugyanis, akinek ez a napirendjébe ivódik, az később sem fogja elhanyagolni a mozgást. "

Vagy épp azért hanyagolja el, abbahagyja,elege lesz belőle és elkezd tunyulni. Mert úgy besokall.

Az a vicc egyébként, hogy én sosem sportoltam edzésszerűen,de soha semmi bajom nem volt a súlyommal, szomszéd kislány jár teniszezni,kosarazni,focizni, mégis olyan nagy sejehaja van, mint nekem 2 gyerek után sem.

2017. okt. 4. 18:05
 15/23 A kérdező kommentje:

Sajnos,nagyon sok gyerekeket edző embert nem hogy gyerekek, de házimacskák közelébe sem engednék.

Sok ilyen ember, azért edz gyerekeket,mert vagy nem engedik őt feljebb a szaktársak, vagy valaha jobb időket élt,de büntiből letették őket ifiedzőnek.

2017. okt. 4. 18:12
 16/23 A kérdező kommentje:

Egyébként amilyen ponthatárral és tudással be lehet jutni már egyetemre szerintem már inkább az a baj, ha ehhez valakinek különtanár kell.

------

Nem mindenki van úgy, hogy minden milyen hely, csak egyetem legyen, az ilyen emberek rinyálnak később, hogy "de hát én diplomás vagyok, mégsem kapok havi nettó 555.000 ft-os állást", másik pedig, hogy az egy dolog, hogy bekerül valaki kevés ponttal egyetemre gyenge suliból, de nem is fog bennmaradni. No pláne, jó eredménnyel végezni.

2017. okt. 4. 18:19
 17/23 A kérdező kommentje:

most hallom egy úszóedzőtől, hogy 1500 gyerekből 1 jut el ifi EB-re és akkor ez még csak eljutás és csak ifi- EB, hol van ettől egy felnőtt Vb-érem

Viszont aki csak ifi EB-re jut el,az is beletesz sok ezer órát.És egy ifi Eb 22-hellyel nem lehet egzisztenciát megalapozni és nem fog felérni a Nike , hogy az arca legyél.

Vagy bármely más cég, most nem az a lényeg.

2017. okt. 4. 18:28
 18/23 A kérdező kommentje:

Arról nem beszélve, hogy mennyi pénz,a táplálékkiegészítők,nem ehet akármit, a felszerelés, egy hokizó gyerek anyja mondja, 40.000 ft a felszerelés, egy műkoris kislány anyja mondja, 150.000 az edzőtábor.

Gimis osztálytársam 25 évvel ezelőtt 50.000 ft-os ruhában táncolt ( a szüleim összkeresete akkor volt 40.000)

Egy kajakozó gyerek anyja mondja,hogy a kajak olcsó sportágnak van tartva,de havi 20.000 ft-ba belefájdul.

2017. okt. 4. 18:31
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy ez téged miért zavar. A sport legtöbb esetben hobbi, persze sokan akarnak profi szintig eljutni. Nyilván ha valakinek nincs rá pénze akkor nem csinálja. Ha pedig van, akkor miért ne támogatná a gyerekét. Szerintem pl az angol és a matek külön óra is teljesen felesleges, ha a gyerek odafigyel órán, simán leteszi a nyelvvizsgát, matek korrepetálás pedig minden iskolában van. Egy gimnazista gyerek már eldönti, hogy milyen iskolán túli tevékenységet választ, itt már nem a szülő dönt. Egy általános iskolás gyereknek pedig alig kell iskolán kívül tanulnia, akkor mégis mit csináljon otthon? Üljön a gép előtt? A sport világába pedig abszolúlt nem látsz bele, nem ebben nőttél fel, nem értheted, hogy ez egyeseknek miért ilyen fontos, mit jelent.

Amiket leírtam az nyilván "normál képességű" gyerekekre vonatkozik, egy diszkalkuliás/dilexiás vagy gyengébb képességű gyereknek nehezebben megy a tanulás és szüksége lehet plusz segítségre. De ha belegondolsz egész nap ülnek az iskolában, utána kikapcsolódásképpen űzik a hobbijukat. Ezt én nem tartom különórának. Heti 5-6 pedig kb elképzelhetetlen, ennyi tárgy kb nincs is.

Ja és még annyit, hogy a versenysportnak semmi köze az egészséghez, nagyon megterheli a testet és sűrűn vannak sérülések de ez ezzel jár. A 14 éves lánynak pedig üzenem, hogy amennyiben a szalagjaival vannak problémái, addig amíg nem erősíti meg a lábait, addig nem kéne műtét után elkezdeni edzeni mert csak roszabb lesz a dolog.

2017. okt. 4. 20:50
 20/23 A kérdező kommentje:

Én 10-14 között eszméletlen sokat olvastam.

Ma a gyerekek már a kötelező sem olvassák el, netről töltik le az összefoglalókat: nincsen nekünk erre időnk--jelszóval.

2017. okt. 4. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!