Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A biosz vagy a kémia emelt...

A biosz vagy a kémia emelt könnyebb?

Figyelt kérdés
Indoklást is írjatok pls!
2010. máj. 27. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ - ha tanulós vagy, és nem szeretsz számolni, akkor egyértelműen biológia. Viszont tavaly megszívtam, mert bioszból mentem emeltre, kémiából középre, holott az emelt kémia, ha érted a számolásokat, könnyebb mint az emelt biológia.

De ez tényleg csak azon múlik, hogy inkább megérteni vagy megtanulni szeretnél valamit. Természetesen a biológiát sem árt érteni, de a kémia sokkal logikusabb.

2010. máj. 27. 17:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha bioszból betanulok mindent, garantált a siker, míg kémiánál megvan a rizikó, hogy elszámolok valamit?
2010. máj. 27. 17:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem a biosz/kémia szakos tanárnőm azt mondta, hogy ha van érzéked mind a kettőhöz, akkor a kémia sokkal inkább megéri. Az indok az, hogy az elmondása szerint, a kémia minden évben ugyanolyan szintű, és kiszámítható, a biológia nehézsége pedig évről évre ingadozó, nem lehet kiszámítani. Pl. az emelt biológia ebben az évben az elmúlt érettségik legnehezebb tesztje volt a minisztérium szerint. Olyan is volt benne, amit utoljára egy 1973as tankönyvben írtak... Tehát, ha mind a kettő megy, a kémia sokkal inkább megéri a kiszámíthatósága miatt.
2010. máj. 27. 18:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem abszolút nem igaz, hogy ha a bioszt rendesen betanulod, akkor megírod. Igen is egyre gondolkodósabb feladatokat tesznek bele. Ha nem érted a dolgokat, akkor csak magolással esélytelen. Elég sokan szívtak rá ezzel szerintem...

Mindezzel együtt számomra a biológia könnyebb, bár hozzáteszem, én gyűlölöm a kémiát.

Viszont csomóan mondják, hogy a közép kémia és az emelt kémia között kevesebb a különbség, mint közép biosz és emelt biosz között. Csak a számítások durvábbak, de azokat be lehet gyakorolni.

Ha pedig orvosira jelentkezel (csak így a tárgyak alapján gondolom), akkor a továbbiakban megkönnyíted a helyzeted, ha az emelt kémiát választod:)

2010. máj. 27. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Kösznöm a válaszokat!

Szerintem kémia lesz, és igen orvosira :D

2010. máj. 27. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!