Szerinted is ciki, ha egyetem alatt a szüleid tartanak el?
19 éves egyetemista vagyok. Olyan egyetemet végzek, ahol minden órára be kell járni, sokat kell tanulni, mellette nem tudnék dolgozni. A szüleimmel élek, így ők tartanak még el.
Ha tehetem, minden pénzkereseti lehetőséget megragadok (pl. nyári munka, stb...). Egyáltalán nem járok bulizni, a szüleimtől semmire sem szoktam pénzt kérni, próbálom az extrább dolgokat (új ruhák, drágább ételek) a saját pénzemből megvenni.
A szüleim mégis mindig azt hajtogatják, hogy ők már ennyi idősen dolgozó emberek voltak, és kötelességük volt leadni a teljes fizetésüket otthon. (Ők nem tanultak tovább) Egyébként jó módúak vagyunk, nincsenek rászorulva a pénzre.
Te idióta...nem beteg...a lelkibeteg alatt azt értem, hogy antiszociális...
Megnéztem volna, hogy te mit szóltál volna ahhoz, ha anyád 5 éves korodtól kezdve kitartott gec* féregnek hívott volna...és lelkileg terrorizált volna...
Egyébként meg szeptembertől leadtam neki havonta 30.000 Ftot...meg még azon kívül mindent magamnak vettem és még így is egy "ingyenélő kis pondró" voltam...ő meg munkanélküli..."szegény" nem talált állást...mert hát ő úri hölgy...és hát nem mindegy, hogy milyen munkát vállal el...
Úgyhogy ne ítélkezzél már felettem, amikor semmit nem tudsz...pfff...
Szia!
Szerintem egyáltalán nem ciki. Én sem tingli-tangli egyetemre járok, gépészmérnöknek tanulok. A suli mellett nekem sincs úgymond "rendes" egyetemista életem. Inkább itthon maradok pihenni, minthogy bulizzak. Sokszor hajnalig rajzolok, de megéri, mert szeretnék jól keresni, hogy a szüleimnek tudjam honorálni azt, hogy támogatták a továbbtanulásomat. Apukámnak később szeretnék egy új motort venni, anyukámnak meg egy házvezetőnőt felvenni. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy támogatják a továbbtanulásomat. Vizsgaidőszak és az új félév között volt egy szabad hetem, akkor is 12 óráztam egy ügyfélszolgálaton. Higgyétek el, dolgoznék, ha lenne rá időm.
Jah...egyébként meg megyek majd msc-re is...
De ha nem megyek...hidd el...azért vissza fogom majd tudni fizetni...mivel maximum a fizetés 10%át vonhatják le...=)
De tudod...ha a híd alatt kötnék ki...az is jobban megérné, mint elviselni valaki folyamatos verbális agresszióját...
De te biztos jobban tudsz mindent az én életemről, helyzetemről=)
Én is elsős vagyok és itthon lakok. Becsületemre szolgáljék, államin vagyok, így a szüleimnek az egyetem nem jár plusz költséggel úgymond. Ösztöndíjat kapok, annak a felét odakell adnom, a maradékot elosztom magamnak. Etetnek, jól elvagyunk, de az extrább dolgokat nem kérem tőlük. Megférünk egymás mellett, nekem nincsen miből elindulnom, ebben a világban munkát se kapnék még, hova siessek? Az se utolsó, hogy ott van az egyetem, ami még 5 év...
Szerintem az a ciki, ha valaki a szülei pénzét szó szerint szórja. Van pár ilyen szaktársam, autóval járnak iskolába, fizetősön átcsúszkálnak a kettessel, és csak a buli.
Ha valaki egyszer nincsen tehetősebb helyzetben, akkor szerintem jó, ha összetart a család. Amíg ők segítenek nekem, én tanulok és gyűjtök. De ez az ő érdekük is, hiszen később én fogok nekik segíteni. A család amúgyis egymás segítéséről szól, nemde?
Kedves 14.09:
Bocsánat, nem tudtam, hogy nem volt gyerekszobád, és ilyen lelki sérüléseid vannak. Akkor nyilván nem vettelek volna komolyan már az elején sem. Bocsánat, én voltam a tájékozatlan.
Látom, nagyon nem vagy tisztában a fogalmak jelentésével...:)
Attól, hogy az anyám ilyen...nem lettem lelkibeteg=)
De ezt neked hiába mondanám...se a tárgyilagos...se az érzelmi intelligenciád nem éri el azt a szintet, hogy felfogd:)
Tudod...nem kívánom neked, hogy átéld azokat a dolgokat, amiket én...bár...lehet jó lenne...lehet több empátia szorult volna beléd:D
Bocs az Off-ért:
Amúgy meg tárgyilagos intelligencia nem létezik, használj olyan szavakat, amiket ismersz is. Én megyek vissza tanulni.
Kedves kérdező: ismételten, nem ciki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!