Milyen egy levelező szak egyetemen? Bárkinek, bármilyen tapasztalata, véleménye van megosztaná velem?
Kicsit hosszú lesz, úgyhogy nagyon örülök neki ha valaki elolvassa és válaszol. Minden vélemény sokat számítana! :)
Fontos döntés előtt állok, és fogalmam sincs mihez kezdjek.
Egyik budapesti egyetem sem indítja azt a szakot nappali képzésen, amin tovább szeretnék tanulni. Van az országban több helyen is lehetőség nappali képzésre de számomra mindegyik borzasztó nagy távolságra van és nem megoldható, hogy oda felvételizzek. Marad a levelezős tanrendű képzés. Ezzel kapcsolatban érdekelnek tapasztalatok, ki hogyan oldotta meg az egyetemi éveket.
A levelezősnél nekem több probléma is felmerült:
1. Sosem dolgoztam még teljes állásban és úgy érzem ez tanulás mellett nem is menne nekem. A diákmunkát úgy lehet beosztani ahogy jó a tanulónak...de levelező mellett nem vállalható diákmunka. Nem tudom elképzelni, hogy egész nap dolgozok és utána még eredményesen tanuljak. Azt sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet elszabadulni a munkából, ha az iskola miatt szükséges lenne.
2. Van levelező mellett diákigazolvány, viszont szinte semmilyen kedvezményre nem jogosít. Ez kicsit szíven ütött, mert nekem két bérletet is kéne vennem a bejutáshoz.
3. Egyáltalán nem tűnik nekem az általam választott szak elvégezhetetlennek, viszont minimális előadással és kevés tananyag leadással, teljesen egyedüli tanulással húzósnak tűnik.
4.Sok helyen olvastam már véleményeket a levelezős szakokkal kapcsolatban. Legtöbb arról szólt, hogy az ilyen formában tanultaknak sokkal felületesebb és kevesebb a tudásuk mint a nappalis társaiknak. Sokak szerint a legtöbb helyen nem is nézik jó szemmel, ha valaki nem nappalin tanult. Erről egyáltalán nem tudom mit gondoljak...
Szerintetek jó a levelezős oktatás? Lehet így eredményesen tanulni? És ha igen hogyan? Ki hogyan csinálta?
Vagy válasszak mást a hátrébb sorolt, szimpatikus szakok közül, csak mert azt nappalin tanulhatnám?
Nagyon megköszönném ezen a téren tapasztaltabbak tanácsát mert én most kétségbeesetten keresem a megoldást, hogy a legjobb döntést hozzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!