Ki hány felvételi ponttal diplomázott?
450-460 pont körül volt a felvételi pontszámom, bukott tárgy nélkül 7 félév alatt csináltam meg a BME-n a vegyészmérnök BSc-t, most kint vagyok külföldön MSc-n.
BTW, tényleg nincs kapcsolat az egyetem elvégzése és a felvételi pontszám között, ismerek olyan kollégát aki 480 ponttal egy évig bírta, meg olyat is aki éppen csak becsúszott (vagy esetleg más szakról jött át) és a legjobbak között végzett. Az a középiskolás tudás az első félévben számít csak, amikor egy szintre hoznak mindenkit.
Szerintem semennyire sem függ össze a kettő.
Van olyan ismerősöm, aki pénzügy és számvitelre jelentkezett. Úgy, hogy középiskolában végig kettes volt matekból, egyszer pótvizsgán szerezte meg, tehát év végén bukott. Ettől függetlenül a BSc-vel egyáltalán nem csúszott.
Egyrészt az első félévben egy szintre hoznak mindenkit, másrészt teljesen másképp kell tanulni az egyetemen.
Én pedzegettem az ELTE - Kémia szakot (végül nem arra jelentkeztem), és ott már a felvételi tájékoztatóban benne volt, hogy nem baj, ha nem a legerősebb gimiből érkezel 90%+ emelt kémiával, nem baj, ha vannak hiányosságaid. Csak legyél szorgalmas, és akkor simán elvégezhető a szak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!