Ki hány felvételi ponttal diplomázott?
A válasz meglepően egyszerű: semennyire. Egyik ismerősöm ~450 ponttal vették fel mérnökinformatikára 5 éve, még nem záróvizsgázott BSc-n. Másik ismerősöm 360 körüli ponttal másfél éve végzett BSc-n.
A kettő között tényleg nincs összefüggés. Ez nem azt jelenti, hogy aki később záróvizsgázik "butább" lenne. Egyszerűen az egyetemi lét mellett másra is helyezte a hangsúlyt. Mondjuk szakmai fejlődésre, ami hosszú távon sokkal kifizetődőbb.
Vagy elég az Erasmusra gondolni. Elég gyakori ekkor a csúszás. De ez nem azt jelenti, hogy a képesség ne lenne ott, hogy elvégezze az elírás szerint.
Ne akard ennyire fekete-fehéren látni a világot.
Bírom, hogy mindenkinek vannak 360 pontos ismerősei, akik lazán elvégzik az egyetemet, és 450-esek, akiknek nem megy.
Szerintem se függ össze szorosan, ezt akartam valahogy igazolni, de mindenki csak az "ismerőseivel" jön, és azokból is az extrémekkel. Azért nem gondolom, hogy ez lenne a helyzet, mert akkor már jó, hogy nem fordítva van, hogy bizonyos pont felett már nem vesznek fel. :D
Azért köszönöm a lepontozást, de akkor magam is egy példa vagyok, ha szerinted a 360 körüli ponttal ez nem lehetséges.
2012-ben felvételiztem Programtervező informatika BSc-re, 366 ponttal mentem. Most fogom kezdeni mesterképzésen az utolsó félévet.
És nem, nem lazán végeztem el a BSc-t, mert másodévben elkezdtem dolgozni szoftverfejlesztőként félállásba, így volt olyan félévem, amikor nyelvvizsgára készültem + 35 kreditet csináltam az egyetemen (órárajárás, zh-k, beadandók, vizsgák) + heti 20-25 órában dolgoztam + szakdolgozatot írtam. Megterhelő volt, de nem azért, mert 2 éve azelőtti érettségin 366 pontot tudtam összekaparni az informatika emeltszinten, ahol azt nézték mennyire tudok szöveget szerkeszteni word-be és powerpoint-ba milyen diasort rakok össze időre.
Na ez már egy korrekt válasz, ment a zöld. ;)
Igen az informatika érettséginek nem sok köze van az informatikához, inkább hasonlít egy ECDL vizsgához.
Lineáris összefüggés nyilván nincs, de statisztikai van. 20 pont különbség nem feltétlen magy különbség: pl 390 és 410 egy 340-es szakon, de 420 és 440 már inkább. Persze egyénekre statisztikai (valószínűségi) törvényt nem érdemes alkalmazni!
Sok szakon nézik, de általában az első félév végén, ami a legkevésbé reális, mert sokan azért hagyják ott mert nem érdekli őket a szak, vagy nem tetszik nekik az egyetem, stb.
Hát ezt örömmel hallom. Mondjuk szerintem attól is függhet, hogy az adott szakra az érettséginek, mennyi köze van az egyetemen tanulandókhoz, illetve mennyire fejlesztik a problémamegoldást/gondolkodást!
Várom a további válaszokat! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!