Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki szánjon meg légyszi és...

Valaki szánjon meg légyszi és segítsen egy elveszett embernek, aki túl öreg ahhoz, hogy értse az egyetemi rendszert, de mégis belevágott. Avagy ez így kivitelezhető lenne? (Tárgyfelvétel/passzív stb. )

Figyelt kérdés
Szóval a problémám: belevágtam 2 éve egy szakba. Teljesítettem 2 félévet. Utána terhes lettem, passzívon voltam fél évet, illetve rá is jöttem, hogy nem ez, amit tanulni akarok. Szóval eldöntöttem, hogy majd ujrafelvételizek a felvin keresztül majd egy másik szakra. Viszont erre csak idén májusban jöttem rá, amikor már lekéstem a felvételihez szükséges papírok feltöltését. Viszont az egyetemen màr nem passziválhatok, és itt jön képbe, amit nem tudok. Szóval most muszáj vagyok végigcsinálni egy ilyen link félévet. Úgy gondoltam, csak annyi kurzust veszek fel amennyit muszáj. Ez az első kérdésem, hogy hány kreditet kell teljesítenem ahhoz, hogy maradhassak államilag finanszírozott? Illetve, ezeket teljesithetem olyan tantárgyakból is amik teljesen értelmetlen szabadon választott tárgyak? (SZTE) semmit nem értek így, hogy már nem a mintatanterv alapján haladok.
2017. aug. 22. 10:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Beadtam az átjelentkezést de azt mondták nem tudnak átvenni, szóval majd ujrafelvetelizéssel megyek át.
2017. aug. 22. 18:28
 12/18 anonim ***** válasza:

Oké, de ha tudod, hogy nem lehet átjelentkezni, akkor konkrétan hatalmas hülyeséget írtál délután, hogy az átjelentkezés miatt nem tudod abbahagyni...

Simán kiiratkozol, jövőre jelentkezel. A meglevő tárgyaidra meg adsz majd be kreditátviteli kérelmet. Nagy butaság lenne elcseszni két államis félévet.

2017. aug. 22. 18:53
 13/18 anonim ***** válasza:
Esetleg akkor megéri, ha vannak még tárgyak, amiket elfogadnak, akkor azokat érdemes megcsinálni.
2017. aug. 22. 19:53
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, néztem, hogy vannak olyan tárgyak. De nem kell meglenni akkor egy minimum kreditmennyisegnek egy félévben ahhoz, hogy allamin maradjak?
2017. aug. 23. 15:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha most államin vagy, akkor legközelebb csak jövő nyáron sorolnak át, de mivel addigra te már felvételiztél (és felvételt nyertél) a kívánt szakra így azt államin kezdheted, ha maradt még állami féléved természetesen.
2017. aug. 23. 16:14
 16/18 anonim ***** válasza:

A megszerzett kredited ott van, nem kell hozzá jogviszony, hogy a leckekönyvedben megtaláld :)

Fogod, kiiratkozol a mostani képzésről, kikéred a leckekönyved, a tantárgyi tematikákat hitelesítve, és elsétálsz, februárig beadod a jelentkezésed, felvesznek, jövő augusztusban elindítod a kreditelismertetést, kapsz egy határozatot mit fogadnak be, és kezded a következő félévet.

Amúgy arra is lehetőséged van, ráadásul 21 kredit erejéig jó eséllyel ingyen, hogy olyan tárgyat vegyél fel, amely majd a másik szakodhoz kell...

2017. aug. 23. 16:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, szabadon választhatóként konkrétan a jövőbeli szakod tárgyait is csinálhatod.
2017. aug. 23. 17:19
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, végül az lesz, amit a 16-os válaszoló írt.
2017. aug. 24. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!