Mért nem szelektálhatom önkényesen az óráimat?
Azért, mert ebben a korban még az a természetes, hogy folyamatosan változzon az érdeklődésed, és az iskola feladata, hogy egy átfogó általános műveltséget adjon. Sok órámnak én sem láttam az értelmét anno, de nem pusztultam bele abba, hogy bejárjak. És ha nem lett volna benne a humán tagozatos osztályom tantervében a biosz és a kémia, ami rajtam kívül szinte mindenki másnak púp volt a hátán, és kilencedikben még nekem is, mert azt hittem, hogy egyáltalán nem fognak kelleni az életemhez, most biztosan nem járhatnék az orvosira.
Szerintem is sokkal célravezetőbb lenne, ha zene és rajz között pl lehetne választani, de ezek a legsemmilyenebb órák. Közhely, de tényleg sok mindenen részt kell venni, ami nem érdekel, és végső soron az is nagyon érthető, hogy miért van most minden éppen úgy, ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!