Megteheti egy iskola hogy önkényesen aug 31-én már kezdi a tanévet tényleges órarendi oktatással?
Sok iskola van ahol aug 31-én évnyitó van. Oké. De megteheti egy iskola, hogy aug 31-én már órarendi órákat és oktatást tart? Van az EMMI rendelet a tanév rendjéről amely pontosan tartalmazza az iskolai szüneteket és a tanítási napok számát. Ettől se plusz se mínusz nem lehet(ne) eltérni. Olyan nincs hogy egy iskola azt mondja én csak szept 3-án kezdek és nem ekkor van nálam téli szünet hanem akkor-ez központilag rögzített.
De olyan sincs hogy buzgómócsing módra már 1 nappal korábban kezdek. Egy nap se lehet se plusz se mínusz.
Elvileg.
Hogy van ez?
Elvileg nem lehet előbb kezdeni, ld :
"(4) Az iskola az (1)-(3) bekezdésben meghatározott szünetek mellett - a tanítási év kezdő és befejező napjának változatlanul hagyásával - más időpontban is adhat a tanulóknak szünetet,"
Én viszont tudok olyan iskoláról, ahol hétfőn már tanítanak.
Magánvélemény: igazuk van, egyébként a tanítási napok száma az illető oktatási intézményben sem lesz több, év közben kapják meg a gyerekek azt a napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!