Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ELTE anglisztika-skandinaviszt...

ELTE anglisztika-skandinavisztika minorként véleményetek (többi lent)?

Figyelt kérdés
Sziasztok, az biztos, hogy ELTE anglisztikát célzom meg, de mindenképpen szeretnék mellé minorként még egy nyelvet. Olaszt tanulok, de a romanisztika nem vonz, viszont a skandinaviszika annál inkább. Svédet választanék, szeretném megkérdezni mennyire húzós ez a szakpár, illetve milyenek az elhelyezkedési lehetőségek. Én tolmács-fordítói továbblépésben gondolkodom. Köszönöm a válaszokat.

2017. aug. 18. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Romanisztikas voltam sved minorral. Svedbol 3 ev tanulas utan megcsinaltam a felsofoku nyelvvizsgat. Iszonyu nagy hajtas van , baromi eros minorkent a sved szeritem. Az alapszakosokkal van kozos orad, 4 alapozot kell felvenned elso felevben. Ha Dr. Madl Peterhez kerulsz, hamar elverzik az ember, mint minoros ha nem eleg elkotelezett. 2.oratol kezdve minden orsn tizmondatosok irasa( 10 mondat leforditasa, mar ha egy szo helyrelen mert 2 betut felcereltel nincs pont) , aztan van egy ors Helenaval, Helena sved, nem tud magyarul szoval sngolul tanitja a svedet megjegyzem anno kicsit nehezkes volt, mert volt egy durva akcentusa, mara eleg szepen beszel :) a penteki orak Annus Ildikoval szoktsk lenni, IMADNIVALO egy no trnyleg,!csak ne lenne 8.45-11ig a 2 szeminarium :D mindenkihez aki most kezdi a svedet kijelolnek egy felsobb eves hallgatot, hogy segitsen neked, nekem nagyon jo patronusom volt, szoval ja , de volt aki olyat kapott aki le se szarta a masikat :(
2017. aug. 19. 03:52
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, elhelyezkedési lehetőségek milyenek?
2017. aug. 21. 12:12
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hat a gond hogy angolt mindenki tanul, az elten viszont sajnos nincs sved tolmacskepzes en is a bme-n csinaltam a fordito-tolmacs mestert mondjuk en olasz-orosz szakparral :)

Sveddel nagyon jol el lehet helyezkedni en meg az egyetem alatt mikor mar kozepszinten beszeltem rengeregen kerestek a sved es az orosz miatt is eleg jo fizetessel (az elso ajanlat br.320.000 forint volt) szoval nyelvet nagyon megeri tanulni es ezeket a skandi nyelveket nem sokan beszelik mivel altalaban beszelnek angolul. Szerencse kerdese hogy a sveddel befutsz e vagy sem. Az angolt ma mar mindenki beszeli en masik nyelvet valasztanek hogy eros parositas legyen

2017. aug. 21. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!