Ti elmennétek fizetősre orvosira, ha a szüleitek támogatnák?
Oké, ha mondjuk bekerülsz államira, de nem olyan nehéz (főleg ha nem olvasod el rendesen a TVSZ-t...........) átkerülni fizetősre. Nekem idén pár krediten múlt. Úgy gondoltam ez egy erős célzás Istentől, élettől, univerzumtól, stb. hogy itt a vége, és nem tovább.
De végül nem így alakult. Szüleim támogatnak két félévet, megpróbálok visszakerülni államira -mert van ilyen lehetőség, csak baromi nehéz nyilván- ha meg nem, akkor diákhitel, mert ennél többet nem bír el a lelkem, hogy rám költsenek, már ezt is nehezen.
Egyébként a képzés egyharmadánál tartok, kb. Ami egyrészt jelentheti-hogy oké, valamit már letettem az asztalra...meg más szempontból, bakker már itt az elején átraktak. Nagy dilemmák, végig kell gondolni, okosan, jól.
Ami viszont tisztán érezhető...ha az első négy féléven valahogy áttuszkolod magad, utána könnyebb.
Sok sikert, kitartást, erőt.
Háát azért nem olyan könnyű átkerülni fizetősre.
Volt olyan csoporttársam, aki végül 4 és fél év alatt végezte el a 2 évet, rossz volt látni a szenvedését szegénynek. De azért ügyesen játszott a passzív félévekkel és a kreditekkel, úgyhogy megúszta az átsorolást. Pedig tényleg nagyon sokszor bukott a főtárgyakból.
Ha meg csak szimplán rossz tanuló vagy, mondjuk 2-esekkel tolod végig az összes vizsgád, még akkor sem fognak átsorolni, mivel a 2,00 matematikai átlag megvan, és az összes kreditet is begyűjtötted.
A kredithatár pedig elég alacsony, tehát kb csak az kerül veszélybe, aki majdnem mindenből megbukott. Valamelyik UV-n általában átmegy azért mindenki, esetleg csúszik egy-két tárggyal.
Ezt csak azért írtam le, hogy az idetévedő gólyák ne kapjanak pánikrohamot :)
Mi nem engedhettük volna meg magunknak.
Az egyik évfolyamtársam igen, és úgy is kezdte. 4 feletti átlagokkal operált, így sikerült átkerülnie államira elsőév végén. Azóta sincs baja az egyetemmel, most kezdjük az ötödévet.
Számomra az a fura, hogy vannak, akik még velünk kezdtek, és még mindig másodéves tárgyakat csinálnak, tehát ha most hirtelen meg is táltosodnak már akkor is tetemes pénzt kell majd fizetniük. És mivel még rá sem kanyarodhattak az anatómia meg a bikém utolsó félévére, gyanítom, hogy még lesznek ott is bajok, ha úgy vesszük, a 3. félévvel vacakolnak úgy, hogy a 9.-et kéne kezdeniük. De egy ember konkrétan a 2.-al. Pedig nem milliomoscsemeték. Gyanítom, itt már van, akinél más áll a háttérben, és a diákjogviszony miatt fontos neki, aztán időben átszambázik egy másik egyetemre, mert ha más szakot kezd, nem kell visszafizetni a tartozását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!