Ti elmennétek fizetősre orvosira, ha a szüleitek támogatnák?
Nem.
Félévente legalább 1 millió és 12 féléves az orvosi. Ráadásul ha nem vettek fel akkor a képzési díj kifizetése ellenére nem biztos, hogy bent is maradsz.
Nem. Egyrészt nem engedném meg, hogy ennyi pénzt fizessenek rám féléves szinten, másrészt nem is lenne ennyi pénzük. Aztán a hitel, adósságok csakömég nagyobb gondot jelentenének. Ha komolyan érdekelt volna az orvosi, és nem kerültem volna be államira, úgy lennék vele, hogy megpróbálnék újraéeettslgizni, újrafelvételizni, aztán, ha így sem jött össze, talán úgy gondolnám, hogy, ha nem voltam elég jó az államira, nem érdemes orvosira járnom, mert semmi garancia, hogy el is tudnám végezni, ha az érettségi is kifogott rajtam.
Persze nem bántásként szánom, amit írom, csak én így gondolkoznék.
Most pl. 1 350 000 Ft egy félév. Ennyiért igazából az államit is meggondolnám, mert lehet nem bíznék magamban, hogy nem kerülök át önköltségesre.
Ha megvan hozzá az elkötelezettséged (az nagyon kell), és a kitartásod, meg valóban ezt akarod, és tudod, hogy az anyagi helyzetetek megengedi, akkor cselekedj úgy, ahogy jónak látod. (Én a saját helyzetemre vetítettem le csak a válaszadást. :) )
Én nem, mert:
- Biológus vagyok, ezt is baromi nehéz volt elvégezni, az orvosira még ennyi türelmem sem lett volna
- Fel sem vettek volna
- van 12 félév ingyenes félévem, h.lye lennék fizetni
- Átlag feletti keresetük van a szüleimnek, de nem várnám el, hogy ilyenre pocsékolják el a pénzüket
Miből? :DDDD
Támogatott vagyok egyébként, így sem olcsó, pedig spórolok, ahol tudok.
Amúgy miért tetted fel a kérdést? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!