Milyen tanulási módszert ajánlanátok?
Szia!
1. Legyél kipihent, aludj eleget.
2. Figyelj órán, mert ez nagyon megkönnyíti az otthoni tanulást.
3. Ne csak figyelj, jegyzetelj is.
Innentől kezdve tárgyanként változó.
Például:
Én a törit úgy tanultam, hogy leültem, elolvastam párszor, kiemeltem pár kulcsszót, követtem az eseményeket az atlasz térképein.
Kémiánál szintén elolvastam a füzetet és a tankönyvet, majd kiírogattam a képleteket és egyenleteket, valamint az anyagok, elemek, vegyületek, stb fontosabb tulajdonságait.
Matekot úgy tanultam, hogy megoldottam a házit, elolvastam a feladott elméleti részt, majd azt leírtam magamtól. Ezután csináltam még néhány plusz oda kapcsolódó feladatot.
De a tanulási módszerek személyenként eltérőek lehetnek, ezért az lenne a legjobb, ha sokat kipróbálnál és megtalálnád a neked legmegfelelőbbet.
Sok sikert!
17/L
Ha megérted az anyagot és nem csak bemagolod, akkor az sokat segít.
Pro tipp: Suli után vedd elő az aznapi füzeteket és már aznap tanuld meg, ne halaszd másnapra. Mivel friss az emlék még, ezért könyebben megérted és a következő óra előtt elég csak ha átismétled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!