Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyíregyházáról Debrecenbe...

Nyíregyházáról Debrecenbe bejárás megoldható szerintetek?

Figyelt kérdés
Most leszek elsőéves egyetemista és meg szeretném próbálni
2017. aug. 12. 14:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Megoldható, de 2x 1,5 órát rá kell szánni naponta az utazásra, mert míg otthonról elmész a vasútállomásig, aztán 45 perc a vonat, leszállsz, 20 perc villamos, de arra is vársz, még 5-10 perc míg besétálsz az épületbe, terembe. A korán keléssel is számolni kell, és akkor este még tanulni is kell. Nagyon sok múlik az órarendeden, azt meg még most nem biztos, hogy tudod. Meg sokszor azért vannak órák 6-tól is, későre érsz haza.

De ha ezeket számításba veszed és úgy vagy vele, hogy belefér, akkor meg lehet próbálni.

2017. aug. 12. 15:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én 40km-ről járok be Debrecenbe.

Az elején féltem, hogy mi lesz, hogyan tudom megoldani, de számomra bejött a dolog.

Rengeteg múlik a személyiségeden, órarenden, busz-vonat menetrenden.

Én utálnék koliba lakni, nem tudnék tanulni, elég nehezen alkalmazkodom, hosszú távon összevesznék másokkal, nem szeretek annyira bulizni, stb. Így nem is volt tervben, hogy koli. Meg a barátnőm is itt van, a családom.. :)

Vannak olyan szakok ahol simán összehozod, hogy heti 3-4 napon legyenem csak óráid.

Úgy már ugye nem is olyan sokszor kell felkelni?

Emellett én direkt arra megyek az órarendnél, hogy ne legyen első órám, így elég normális időben felkelnem, nem kell a nagy reggeli tömegben mennem, mert addigra lecseng.

Persze vannak nehezebb napok, amikor ott vagyok 6-ig, hazaérek 7-re, fürdök, eszek, és holnap kellhetek 4:30-ra. Esetleg amikor zh-k voltak.. Az eleje ugyanez, este 7-re otthon vagyok, eszek, fürdök, tanulok és úgy kelek 4:30-kor.

S egymás utáni napokon van 2-3zh.

Na egy olyan hét után egy egész napot alszom általában. :D

Akkor a hátrányok.:

Ha korán kell felkelni, az nem mindig jó.

Általában reggelente nagyon sokan vannak és sokmindenki feszült, stb.

Lyukasórát tilos kreálnod az órarendedben.

Ha ritkásan jár a busz-vonat, az eléggé rossz (nálunk reggelente kb. 10 percenként)

Nehezebb bulikra járkálni.

Könnyű rászokni, hogy nem jársz be pár órára.

Előnye:

Minden nap a saját szobámban, a saját ágyamban aludhatok.

Mindig ehetem az otthoni kosztot.

Könnyebb egy megszokott helyen tanulnom a saját módszereimmel(hangosan beszélek és járkálok közben).

Könnyebb a kapcsolatom életben tartani. Sűrűbben találkozhatunk.

Jól érzem magam!! :D S ez a legfontosabb.

2017. aug. 12. 15:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Én Debrecentől 30 km-re lakom és onnan járok be Nyíregyházára.Neked még egyszerűbb dolgod is van.Egyszóval simán Ic-vel 30 perc alatt Debrecenbe vagy.
2017. aug. 14. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!